ΔΝΤ προς επενδυτές: Μην «αποχαιρετήσετε» τα δολάρια σας - «Δεν θα πτωχεύσουν οι ΗΠΑ»

Newsroom
Μοιράσου το
ΔΝΤ προς επενδυτές: Μην «αποχαιρετήσετε» τα δολάρια σας - «Δεν θα πτωχεύσουν οι ΗΠΑ»
Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δεν αναμένει μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες έως το 2024 ή τις αρχές του 2025. 

Την άποψη πως δεν πρέπει να αναμένονται σημαντικές μεταβολές σχετικά με την ισχύ του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μιλώντας την Τετάρτη στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Bloomberg στην Ντόχα του Κατάρ και αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ, λόγω της μη συμφωνίας για την αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους της χώρας, η διοικήτρια του Ταμείου είπε πως «είμαι βέβαιη πως οι ΗΠΑ δεν θα κηρύξουν πτώχευση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον ρόλο του δολαρίου ως «κυρίαρχου» νομίσματος στην παγκόσμια οικονομία, λέγοντας πως «δεν αναμένουμε μια ξαφνική "στροφή" στα αποθεματικά δολαρίου. Δεν χρειάζεται να "αποχαιρετήσετε" τα δολάρια σας ακόμα».

«Η ισχύς του δολαρίου συνδέεται με την οικονομική δύναμη των ΗΠΑ και το εύρος των χρηματοπιστωτικών αγορών που έχουν» πρόσθεσε Βουλγάρα αξιωματούχος.

Αναφορικά με το θέμα της αύξησης των βασικών επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ώστε να υποχωρήσει ο υψηλός πληθωρισμός, η Γκεοργκίεβα υποστήριξε πως δεν αναμένει μείωση των επιτοκίων έως το 2024 ή τις αρχές του 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Η πανδημία και ο πόλεμος έδειξαν πως η σταθερότητα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη

Ρουμπινί: Σε μονοπάτι σύγκρουσης ΗΠΑ και Κίνα - Κίνδυνος για «γεωπολιτική ύφεση» στις αγορές

Ifo: Σημαντική υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάιο - Η πρώτη από τον Οκτώβριο