ΟΔΔΗΧ: Υπερκαλύφθηκε η δημοπρασία των εντόκων 26 εβδομάδων -Αντλήθηκαν 625 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Υπερκαλύφθηκε η δημοπρασία των εντόκων 26 εβδομάδων -Αντλήθηκαν 625 εκατ. ευρώ
Το ποσό των 625 εκατ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,40%.

Το ποσό των 625 εκατ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,40%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,540 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,46 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου¬ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δη-μοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές

Μετά την υποβολή των συμπληρωματικών μη-ανταγωνιστικών προσφορών στη δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου της 25ης Ιανουαρίου 2023, έγιναν δεκτές οι παρακάτω προσφορές.

Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Επί τάπητος τα νέα 3ετή business plan – Προβλέπουν αύξηση έως 10% στα κόκκινα δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider