Το Ντουμπάι ανακοίνωσε οικονομικό σχέδιο-μαμούθ με στόχο να γίνει παγκόσμιος κόμβος σε μια 10ετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ντουμπάι ανακοίνωσε οικονομικό σχέδιο-μαμούθ με στόχο να γίνει παγκόσμιος κόμβος σε μια 10ετία
Ένα σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης 8,7 τρισ. δολαρίων για την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε το Ντουμπάι, με στόχο την υπερτροφοδότηση του εμπορίου, τις ξένες επενδύσεις και την κατάκτησης μιας θέσης στον χάρτη ως παγκόσμιου κόμβου.

Ένα σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης 8,7 τρισ. δολαρίων για την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε το Ντουμπάι, με στόχο την «υπερ-ενίσχυση» του εμπορίου, τις ξένες επενδύσεις και την κατάκτησης μιας θέσης στον χάρτη ως παγκόσμιου κόμβου.

«Το Ντουμπάι θα κατατάσσεται ως ένα από τα τέσσερα κορυφαία παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα με αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων σε περισσότερα από 650 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (177 δισεκατομμύρια δολάρια) την επόμενη δεκαετία», έγραψε στο Twitter ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο ηγέτης του εμιράτου. «Περισσότεροι από 300.000 παγκόσμιοι επενδυτές βοηθούν να εξελιχθεί το Ντουμπάι στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκόσμια πόλη».

Η ανάρτηση περιγράφει μερικά από τα 100 «μελλοντικά έργα μετασχηματισμού» που περιλαμβάνει ο οικονομικός οδικός χάρτης της 10ετίας. Αυτά περιλαμβάνουν την ώθηση του ξένου εμπορίου στα 25,6 τρισ. ντιρχάμ, από 14,2 τρισ. ντιρχάμ την περασμένη 10ετία, με σχεδόν διπλασιασμό των ετήσιων ξένων άμεσων επενδύσεων στα 60 δισ. ντιρχάμ ετησίως και με αύξηση των κρατικών δαπανών, από τα 512 δισ. ντιρχάμ την περασμένη 10ετία, στα 700 δισ. την επόμενη.

Το σχέδιο στοχεύει επίσης να αυξήσει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, από 790 δισεκατομμύρια ντιρχάμ την τελευταία δεκαετία, σε 1 τρισεκατομμύριο την επόμενη και υπόσχεται 100 δισεκατομμύρια ντιρχάμ σε ετήσιες συνεισφορές στην οικονομία από έργα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το Ντουμπάι στοχεύει να διπλασιάσει το μέγεθος της οικονομίας του την επόμενη δεκαετία και να γίνει μία από τις «3 κορυφαίες οικονομικές πόλεις σε όλο τον κόσμο», αναφέρει το tweet του Σεΐχη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple και Amazon έχασαν 800 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση το 2022. Αλλά σε τι αντιστοιχεί αυτό;

Υπό απειλή οι Άλπεις: Missing alert για... το χιόνι - Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider