Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Τι ζήτησαν οι φορείς του κλάδου από τον Σκυλακάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Τι ζήτησαν οι φορείς του κλάδου από τον Σκυλακάκη
Στο επίκεντρο η οικονομική δυσχέρεια των φορέων Π.Φ.Υ. εξαιτίας της μακροχρόνιας εφαρμογής των μέτρων του rebate και του claw back.

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα θέματα που απειλούν τη βιωσιμότητά τους.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκειά της, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την οικονομική δυσχέρεια των φορέων Π.Φ.Υ. εξαιτίας της μακροχρόνιας εφαρμογής των μέτρων του rebate και του claw back (της προείσπραξης του τρέχοντος claw back και των περικοπών που γίνονται από τις πληρωμές φορέων για την εξόφληση του τεχνητού χρέους προς τον ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο, οι φορείς κατέθεσαν προτάσεις τους, ούτως ώστε να υπάρξουν οικονομικές ανάσες και να μην καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ από την πλευρά του, ο Υπουργός φάνηκε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και ανακοίνωσε πως εντός του Δεκεμβρίου θα προβεί σε ενημέρωση, εφόσον διερευνήσει, τη δυνατότητα εφαρμογής των προτάσεων που του κατατέθηκαν.

Παράλληλα, το Συντονιστικό Όργανο βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις συμμετέχοντας στην Ομάδα Εργασίας με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για τα θεσμικά μέτρα που θα ψηφιστούν εντός του 2022 ώστε να εφαρμοστούν εντός του 2023 με στόχο την εξάλειψη του claw back.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις θέσεις τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider