Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: Μέσα στην Τετάρτη η ανακοίνωση για τις φθηνότερες τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: Μέσα στην Τετάρτη η ανακοίνωση για τις φθηνότερες τιμές
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για το ποια αλυσίδα θα έχει σήμερα το χαμηλότερο καλάθι και ποια θα έχει το χαμηλότερο αύριο το πρωί».

Στην πορεία που έχει το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Τετάρτη στην τηλεόραση του Open.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, υπάρχουν μειώσεις τιμών σε 246 προϊόντα που συμμετέχουν στο μέτρο -σε εβδομαδιαίο επίπεδο-, ενώ σε άλλες 650 προϊόντα οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές. Οι αυξήσεις των τιμών είναι ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών, όπως υποστήριξε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «έχει αρχίσει να δουλεύει ο ανταγωνισμός στα αλήθεια, πλέον οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για το ποια αλυσίδα θα έχει σήμερα το χαμηλότερο καλάθι και ποια θα έχει το χαμηλότερο αύριο το πρωί».

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε πως το πρωί της Πέμπτης θα βρίσκεται στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα έχει το χαμηλότερο καλάθι και πρόσθεσε πως εντός της Τετάρτης θα ανακοινώσει το ποια είναι η αλυσίδα που έχει τις χαμηλότερες τιμές του καλαθιού».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ, το το πρώτο 10ήμερο της λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας, το 39% του κοινού δηλώνει ότι αγόρασε έστω μία φορά κάποιο προϊόν από το καλάθι. Το 15% έχει πραγματοποιήσει 1 επίσκεψη, το 11% 2 επισκέψεις, το 7% 3 επισκέψεις και το υπόλοιπο 6% 4 επισκέψεις ή περισσότερες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν και η πλειοψηφία του κοινού δεν έχει αγοράσει κάποιο προϊόν από το καλάθι, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό έχει προσεγγίσει τουλάχιστον δοκιμαστικά την πρωτοβουλία τις πρώτες 7-10 ημέρες που υλοποιείται. Άρα αναμένεται αυτά τα ποσοστά να αυξηθούν στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καλάθι νοικοκυριού»: Υποχρεωτική από 1/12 η εφαρμογή του ειδικού σήματος στα σούπερ μάρκετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider