Allianz: Ο πλούτος των νοικοκυριών παγκοσμίως θα υποχωρήσει 2,3% - Η πρώτη μεγάλη πτώση από το 2008

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Allianz: Ο πλούτος των νοικοκυριών παγκοσμίως θα υποχωρήσει 2,3% - Η πρώτη μεγάλη πτώση από το 2008
Mετά από 3 χρόνια ιστορικών κερδών για τον πλούτο των νοικοκυριών, το τρέχον έτος αναμένεται να καταγραφεί πτώση 2,3% σε σχέση με το 2021.

Ο πλούτος των νοικοκυριών παγκοσμίως αναμένεται να υποχωρήσει άνω του 2% για το 2022, στην πρώτη του σημαντική πτώση από το 2008, σύμφωνα με έκθεση της Allianz.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, μετά από 3 χρόνια ιστορικών κερδών για τον πλούτο των νοικοκυριών, το τρέχον έτος αναμένεται να καταγραφεί πτώση 2,3% σε σχέση με το 2021, εν μέσω των αρνητικών προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία.

«Η νομισματική σύσφιξη πιέζει τις οικονομίας και τις αγορές και τα νοικοκυριά θα νιώσουν αυτή την πίεση και αναμένεται να χάσουν το 1/10 του πλούτου τους.

Ο πόλεμος την Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιταχύνει την άνοδο των ενεργειακών τιμών και την αύξηση του πληθωρισμού, οδηγώντας πολλές κεντρικές τράπεζες στη σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής που φέρνει ενίσχυση του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Allianz, οι χρηματιστηριακές αγορές αναμένεται να κλείσουν το 2022 στο «κόκκινο». Οι αναλυτές της εταιρείας υποστηρίζουν πως «η μέση ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών assets αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,6% έως το 2025, έναντι του 10,4% που ήταν τα προηγούμενα 3 χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider