Τζεντιλόνι: Κανόνες ανά χώρα για το χρέος στο νέο δημοσιονομικό σύμφωνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι: Κανόνες ανά χώρα για το χρέος στο νέο δημοσιονομικό σύμφωνο
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε ότι η Κομισιόν επιθυμεί να καταστήσει τα μεταρρυθμισμένα όρια δανεισμού «λιγότερο ασαφή και άκαμπτα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι σκοπεύει να παρουσιάσει μετά το καλοκαίρι μια μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι οι νέοι κανόνες θα προβλέπουν πιθανώς συγκεκριμένους στόχους ανά χώρα για το χρέος της.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Ιταλία, ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να καταστήσει τα μεταρρυθμισμένα όρια δανεισμού «λιγότερο ασαφή και άκαμπτα».

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξουν σταδιακά τις δημοσιονομικές τους πολιτικές από υποστηρικτικές φέτος σε ουδέτερες το 2023.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κονδύλια που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θεσπίστηκε για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία της Covid-19, για να ενισχύσουν τη χωρητικότητά τους σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

Η κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή επιπλέον υγροποιημένου φυσικού αερίου αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider