Ιταλία: Η κεντρική τράπεζα περιμένει ακρίβεια αλλά όχι ύφεση, λόγω της ουκρανικής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Η κεντρική τράπεζα περιμένει ακρίβεια αλλά όχι ύφεση, λόγω της ουκρανικής κρίσης
Σημαία της Ιταλίας με χαρτονόμισμα ευρώ
Ο διοικητής της τράπεζας ανέφερε πως οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τους επόμενους μήνες.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, Ιγκνάσιο Βίσκο, δήλωσε πως αναμένει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, λόγων των επιπτώσεων που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, ο διοικητής της τράπεζας ανέφερε πως οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τους επόμενους μήνες. «Οι τιμές θα αρχίσουν να υποχωρούν από το β' τρίμηνο του 2022 και θα υποχωρήσουν περισσότερο προς το τέλος του έτους» σημείωσε ο ίδιος.

Ο Βίσκο ανέφερε ακόμα πως ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία δεν θα είναι τόσο σημαντικός για να ρίξει σε ύφεση την ιταλική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι δύσκολες στιγμές του Κυριάκου στην Κομοτηνή - Βενιζέλος σε γραμμή Σαμαρά για πρώτο μνημόνιο και Κυριάκου για ελληνοτουρκικά

Black Friday: Η μεγάλη «μάχη» άρχισε

Τι θέλουν επιτέλους οι αγρότες και είναι συνέχεια στους δρόμους, αφού η κυβέρνηση λέει ότι ικανοποιεί τα αιτήματά τους;

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider