Πού «χτυπάνε κόκκινο» προ-κρατήσεις και πληρότητες για το τριήμερο – Διαθεσιμότητα και τιμές

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Μοιράσου το
Πού «χτυπάνε κόκκινο» προ-κρατήσεις και πληρότητες για το τριήμερο – Διαθεσιμότητα και τιμές
Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και «αγγίζουν» το 100% καταγράφονται ήδη σε νησιωτικούς προορισμούς και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο «χάρτης» διαθεσιμότητας και τιμών σε επιλεγμένους περιορισμούς, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και σε κάποιες περιοχές «αγγίζουν» το 98% με 100% καταγράφονται ήδη τόσο σε νησιωτικούς προορισμούς όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα προ-κρατήσεων στους δημοφιλείς Πασχαλινούς προορισμούς, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, σε νησιά ή περιοχές όπως η Ύδρα, η Τήνος, η Αίγινα, η Άνδρος, το Ναύπλιο, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, η Ναύπακτος ή και το Λεωνίδιο η αναζήτηση ολόκληρου διαμερίσματος ή αυτοτελούς κατοικίας (όχι βίλες) δεν δείχνει η πλέον εύκολη υπόθεση, αν και υπάρχουν διαθεσιμότητες (λίγες) τόσο σε αυτά τα μέρη όσο και σε άλλα της χώρας.

Όπως σημειώνει κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates , «από αρχές Απριλίου είχαμε αναφέρει ότι το φετινό Πάσχα σύμφωνα με τα δεδομένα προ-κρατήσεων για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ( ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες όχι βίλες )κατάλληλα για οικογένεια έδειχνε εντελώς διαφορετικό. Μετά από δυο χρόνια πανδημία, αρκετοί συμπολίτες μας έδειξαν νωρίς τη πρόθεσή τους να ταξιδέψουν είτε στη νησιωτική, είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα για να γιορτάσουν τις Άγιες μέρες του Πάσχα».

Από το Σάββατο 16 Απριλίου, καταγράφηκε αυξημένη κίνηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φαινόμενο που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Οι προ-κρατήσεις στη νησιωτική χώρα κυμαίνονται από 82% έως 95%, όταν αρχές του μήνα κυμαίνονταν από 65% έως 85%.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων ακόμη και 90% καταγράφονται και στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης και σε χιλιομετρική απόσταση έως 5 -6 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οικονομικές λύσεις για τρεις διανυκτερεύσεις υπάρχουν στη περιοχή Άγιος Σπυρίδωνας όπου το συνολικό κόστος μίσθωσης διαμορφώνεται στα 305 ευρώ για κατοικία 78 τ.μ., στη περιοχή Νησάκι με συνολικό κόστος 189 ευρώ για κατοικία 60 τ.μ. και στη Λευκίμμη με συνολικό κόστος 200 ευρώ για κατοικία 90 τ.μ.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 100% καταγράφονται στην ηπειρωτική χώρα. Η Καλαμάτα αγγίζει το 92%, τα Μετέωρα το 97%, το Ναύπλιο το 98%, τα Ιωάννινα το 98% και η Ναύπακτος το 99%. Οι ηπειρωτικοί προορισμοί έχουν τη τιμητική τους τόσο λόγω της εύκολης μετακίνησης, αλλά και λόγω της οικονομικής μετακίνησης σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την μετακίνηση οχήματος στο νησί.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates καταγράφονται τα εξής:

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες).
* Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Ύδρα – Σπέτσες

Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, έως τις 4 Απριλίου κατέγραφαν προ-κρατήσεις 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. Πλέον οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93% και 86% αντίστοιχα. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών πλέον είναι 11 στην Ύδρα και 22 στις Σπέτσες. Η συνολική δυναμικότητα των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 158 στις Σπέτσες και 164 στην Ύδρα. Το κόστος μίσθωσης στην Ύδρα κυμαίνεται από 495€ έως 1.059€ για 3 διανυκτερεύσεις, όταν πριν από 14 ημέρες ήταν από 458€ έως 870€. Στις Σπέτσες το κόστος είναι σταθερό και διαμορφώνεται από 640€ έως 1.200€.

Τήνος

Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4 – 25/4 ήταν στο 85% στις 4 Απριλίου και πλέον αγγίζει το 95%. Το κόστος για τρεις διανυκτέρευσης κυμαίνεται από 290€ έως 770€.

Σύρος (Ερμούπολη)

Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο της Μ. Παρασκευής και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα σε ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) είναι μόλις 38 ακίνητα όταν στις αρχές του μήνα ήταν 83 κατοικίες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 89%, όταν πριν 14 ημέρες ήταν 80%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 196€ έως 576€.

Χίος

Οι προ-κρατήσεις στη Χίο πλέον αγγίζουν το 82%, από 70% πριν 14 ημέρες. Οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες πλέον είναι μόλις 43 από 69 στις αρχές του Απρίλιο για το τριήμερο του Πάσχα (22/4-25/4). Στο κέντρο της Χίου το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 350€ έως 374€. Οικονομικότερες επιλογές διατίθενται, στο χωριό Μάρμαρο όπου για κατοικία 45τμ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι 167€ και στην Αγία Ερμιόνη για κατοικία 35τμ, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι 180€.

Πάτμος

Η Πάτμος, τα νησί της Αποκάλυψης, με πληρότητα 91% από 71 % στις αρχές του μήνα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα είναι μόλις 16. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 423€ έως 684€ για κατοικίες 50τμ-90τμ με 2 Υ/Δ.

Σκιάθος

Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει πλέον το 87% ενώ, η διαθεσιμότητα είναι 33 προς μίσθωση ακίνητα από το σύνολο των 260 ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 350€ έως 530€ για κατοικίες 56τμ-80τμ στη πόλη της Σκιάθου.

Σκόπελος

Στη Σκόπελο, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι μόλις 25. Η συνολική δυναμική των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 270, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν πλέον το 90%. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 280€.

Άνδρος

Στην Άνδρο, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 284€ έως 600€. Η κατώτερη τιμή αφορά για κατοικία 40τμ εντός της πόλης, ενώ η ανώτερη κατοικία 65τμ με πισίνα στο χωριό Μπατσί . Αν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί κατοικία στη πόλη της Άνδρου 120τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 740€ έως 950€. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νησί διατίθενται προς μίσθωση30 κατοικίες από το σύνολο των 447 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 93% από 82% στις αρχές του Απριλίου.

Κύθνος

Η δυναμικότητα του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 108 κατοικίες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει πλέον το 90% και τα διαθέσιμα ακίνητα για το τριήμερο είναι 10. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Πάσχα κυμαίνεται από 513€ έως 705€.

Αίγινα

Στο νησί της Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 330 κατοικίες. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν πλέον το 95% από 67% αρχές του Απριλίου. Οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μόλις 14. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 149€ για studio 28τμ και αγγίζει τα 626€ αν πρόκειται για κατοικία 70τμ-90τμ.

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες).
* Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.
**Μικρή δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 22/4 έως 25/4 σε ακίνητα με 2Υ/Δ πλέον είναι 42 ακίνητα με 2 Υ/Δ. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 230€ έως 432€.

Λεωνίδιο – Τυρός

Στο Δήμο Νότια Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 257, με τη μεγαλύτερη δυναμική να καταγράφεται στο Λεωνίδιο (79 ακίνητα) και στη παραλία Τυρός (42 ακίνητα). Στο Λεωνίδιο καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το διάστημα 22/4 – 25/4, ενώ στη περιοχή Τυρός το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 78%.

Καλαμπάκα –Μετέωρα

Στη Καλαμπάκα τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 200, η διαθεσιμότητα μίσθωσης από 22/4 ημέρα Μ. Παρασκευή και αναχώρηση 25/4 Δευτέρα του Πάσχα είναι μόλις 6, με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 97% από 90% στις αρχές του Απριλίου. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 335€ έως 420€ για κατοικία 2Υ/Δ κατάλληλη για οικογένεια με 2 παιδία.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) , σήμερα διατίθενται προς μίσθωση μόλις 5 ακίνητα Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 531€ έως 624€. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 98%.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna είναι 270. Η διαθεσιμότητα στη πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 22/4 – 25/4 είναι μόλις 5 ακίνητα. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 98%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 405€ έως 630€.

Ναύπακτος

Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 99% με μόλις1 διαθέσιμες κατοικίες από το σύνολο των 89 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 396€.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο καταγράφει μικρή δυναμική ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και γι΄ αυτό καταγράφονται υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών για το τριήμερο 22/4-25/4 είναι μόλις 2 ακίνητα με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 91%, με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 435€ έως 1.067€ για τετραμελή οικογένεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:01

Ο Πέτρος Ευθυμίου πρόεδρος στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

11:51

ΥΠΕΞ: Διάβημα στη Λιβύη για την εμπρηστική επίθεση εναντίον ελληνορθόδοξου Ναού στην Τρίπολη

11:49

Unesco: Συνομιλίες Ελλάδας-Βρετανίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

11:42

Ευρωζώνη: Έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά από το 2012

11:42

«Αυλαία» ρίχνει η Melvin Capital - Δεν ανέκαμψε ποτέ από το short squeeze στην GameStop

11:36

Διακόπτονται προσωρινά από σήμερα ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

11:26

Ουκρανία: Περισσότεροι από 1.700 Ουκρανοί μαχητές έχουν παραδοθεί από το Αζοφστάλ

11:10

Οικονόμου: Αυξημένη η φετινή επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού

11:07

Στη δίνη του sell off των διεθνών αγορών το ΧΑ, με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

11:07

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για τις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

11:05

Η Aluminco κάνει το αλουμίνιο πιο «πράσινο»

11:04

Χατζηδάκης: Θέμα ημερών να εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς συντάξεις του 2019

10:57

EasyJet: Μείωση ζημιών, αύξηση κρατήσεων αλλά αδυνατεί να δώσει guidance

10:55

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την ιστορική απόφαση Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

10:42

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την εισβολή... στο Ιράκ

10:34

Αστρονομία: Το Solar Orbiter τράβηξε κοντινές φωτογραφίες του Ήλιου, αποκάλυψε έναν «ηλιακό σκαντζόχοιρο»

10:27

Γιατί ρευστοποιούν σαν «τρελοί»;

10:26

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το νέο sell off στις ΗΠΑ

10:20

Μελέτη: Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην ενέργεια και η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης

10:12

Mytilineos - Siemens Energy: Νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φ/α στην Πολωνία

10:07

Τσάκας (ΔΕΔΑ): Από τη Δυτική Ελλάδα ξεκινάει η τροφοδοσία πόλεων με LNG

09:56

Ουκρανία - επισιτιστική ανασφάλεια: Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει 30 δισ. δολάρια

09:55

Μασκ: Έχασε 12 δισ. δολάρια σε μία μέρα από τα... τιτιβίσματα στο Twitter - «Θα ψηφίσω Ρεπουμπλικανούς»

09:53

ΕΒΕΠ: Οι προσδοκίες και δυσκολίες του ευρωπαϊκού σχεδίου REPowerEU

09:45

ΕΛΕΤΑΕΝ: Σημαντικό το πακέτο αποφάσεων Κομισιόν για ΑΠΕ

09:42

Προς χρεοκοπία η θυγατρική της Google στη Ρωσία

09:38

Pfizer: Συνεχίζεται για 2η χρονιά το Digital Rotational Program

09:36

Frigoglass: Αύξηση τζίρου αλλά και καθαρή ζημία λόγω πολέμου στο α' τρίμηνο

09:36

Γ. Παπαδημητρίου: Τους επόμενους 2-3 μήνες θα έχει εγκριθεί το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

09:20

Ουκρανία: Απελευθέρωση χωριών κοντά στο Χάρκοβο - Προς παράταση ο στρατιωτικός νόμος