Βρετανία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποδέσμευσης πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποδέσμευσης πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ και θα απελευθερώσει περισσότερο πετρέλαιο από τα αποθέματά του, σε μια κοινή προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές και η εξάρτηση από τη Ρωσία, αναφέρουν πηγές στο Bloomberg.

Τον δρόμο που χάραξαν οι ΗΠΑ εξετάζει να ακολουθήσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, απελευθερώνοντας επιπλέον ποσότητες αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει στην αγορά σημαντικές ποσότητες πετρελαίου ώστε να επιτευχθεί η μείωση των τιμών αλλά και να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της αγοράς από το ρωσικό αργό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς ποσότητες που θα «ρίξει» στην αγορά η Βρετανία, ενώ είναι πιθανό οι σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν μέσω της ΙΕΑ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αποδεσμεύσει 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου ημερησίως για διάστημα έξι μηνών, με στόχο τη μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο IEA συνεδριάζει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - Νέες απώλειες για το πετρέλαιο

Μπάιντεν: Για 6 μήνες η απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως

Πετρέλαιο: Δεν αλλάζει στρατηγική ο ΟΠΕΚ+ και συνεχίζει με ήπια αύξηση της παραγωγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider