Απότομη συρρίκνωση για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απότομη συρρίκνωση για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Δεκέμβριο
Σημαντικά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική ONS.

Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία για τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).

Η πτώση, εν μέσω της χριστουγεννιάτικης περιόδου, υπογραμμίζει τις δυσκολίες των Βρετανών καταναλωτών λόγω της αύξησης των τιμών που αποδίδονται στο υψηλό πληθωρισμό που «τρέχει» στη χώρα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών για τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την ONS, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία συρρικνώθηκαν 3,7% σε ετήσιο επίπεδο έναντι ανόδου 1,4% τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 0,6%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν 0,9% έναντι ανόδου 4,7% τον Νοέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 3,4%.

Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός των αυτοκινήτων, σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησαν 3,6% (έναντι ανόδο 1,1% τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,8%) και σε μηνιαίο επίπεδο υποχώρησαν 3% (έναντι ανόδου 2,7% τον Νοέμβριο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1,1%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Κοντά σε χαμηλό 1 έτους η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider