Τανζανία: Συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με τουρκική εταιρεία για κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τανζανία: Συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με τουρκική εταιρεία για κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής
Σε συμφωνία με την τουρκική κατασκευαστική φίρμα Yapi Merkezi για την κατασκευή μίας σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 368 χιλιομέτρων ήρθε την Τρίτη η κυβέρνηση της Τανζανίας

Σε συμφωνία με την τουρκική κατασκευαστική φίρμα Yapi Merkezi για την κατασκευή μίας σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 368 χιλιομέτρων ήρθε την Τρίτη η κυβέρνηση της Τανζανίας, σε μία προσπάθεια της αφρικανικής χώρας να εκσυγχρονίσει το σιδηροδρομικό της δίκτυο ώστε να ενισχύσει τους εμπορικούς της δεσμούς με τα γειτονικά κράτη.

Σύμφωνα με το Reuters, το έργο που θα κατασκευαστεί από την τουρκική εταιρεία θα κοστίσει συνολικά 1,9 δισ. δολάρια στην τανζανική κυβέρνηση και θα χρηματοδοτηθεί από δανειακές συμβάσεις, ενώ αποτελεί τμήμα ενός συνολικότερου project, το οποίο προβλέπει την κατασκευή ενός δικτύου σιδηροδρόμων μήκους συνολικά 1.219 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται πως η τουρκική Yapi Merkezi έχει αναλάβει την περάτωση ακόμα δύο τμημάτων του έργου των 1.219 χιλιομέτρων, τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την ολοκλήρωσή τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέσει τις πόλεις Μακουτοπόρα και Ταμπόρα, που βρίσκονται στην κεντρική περιφέρεια της χώρας.

Όταν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου των 1.219 χιλιομέτρων θα επιτευχθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του κυριότερου λιμανιού της Τανζανίας Νταρ ες Σαλάμ με την Mwanza, ένα λιμάνι στις ακτές της λίμνης Βικτώριας, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα και την Κένυα.

Σημειώνεται, τέλος, πως το κράτος της ανατολικής ακτής της Αφρικής βρίσκεται στην φάση υλοποίησης αρκετών αντίστοιχων κατασκευαστικών έργων, συμπεριλαμβανομένου ενός υδροηλεκτρικού φράγματος με δυνατότητα παραγωγής 2,115 MW ηλεκτρισμού, σε μία απόπειρα να ενισχύσει τα σχέδια για την εκβιομηχάνισή του και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider