Διεθνή
08-11-2021 | 11:51

Η Bouygues εξαγοράζει τη μονάδα Equans της Engie έναντι 7,1 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
Η Bouygues εξαγοράζει τη μονάδα Equans της Engie έναντι 7,1 δισ. δολαρίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συμφωνία με την ενεργειακή Engie SA για την εξαγορά της μονάδας Equans έναντι του ποσού των 7,1 δισ. ευρώ ήρθε ο γαλλικός όμιλος επιχειρήσεων Bouygues SA.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εξαγορά θα επιτρέψει στον τομέα ενεργειακών υπηρεσιών της Bouygues να καταστεί ο μεγαλύτερος σε έσοδα στην εγχώρια αγορά, ενώ η Bouygues θα αποκτήσει το 100% της Equans, προχωρώντας εν συνεχεία στην συγχώνευσή της με τον υφιστάμενο ενεργειακό της βραχίονα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου, το νέα τμήμα που θα προκύψει από την συγχώνευση θα αριθμεί συνολικά 96.000 εργαζομένους, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία θα προέρχεται από την Equans.

Με βάση τα προσαρμοσμένα στοιχεία του περασμένου έτους, η Bouygues αναμένει πως οι ετήσιες πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 16 δισ. ευρώ, ενώ η εξαγορά της Equans αποτελεί την πιο πολυδάπανη κίνηση του ομίλου στην ιστορία.

«Η παροχή υπηρεσιών ευρέως φάσματος αποτελεί μία σημαντική και ανερχόμενη αγορά, με ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης και η οποία θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Olivier Roussat, διευθύνων σύμβουλος της Bouygues.

Τέλος, σύμφωνα με το MarketWatch, η εξαγορά της Equans θα χρηματοδοτηθεί από τους ήδη υπάρχοντες πόρους της Bouygues SA αλλά και από δάνειο, το οποίο θα αποπληρωθεί μέσω έκδοσης ομολόγων, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.