Διεθνή
27-10-2021 | 11:55

Γερμανία: Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη το 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη το 2021
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών σχετικά με την ανάπτυξη της οικονομίας κατά το 2021 προχώρησε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Αλτμάγιερ, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά την σκιά τους πάνω από την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως ο στόχος για ανάπτυξη 3,5% -όπως είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο- δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας πως οι αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και σε μία σειρά πρώτων υλών, οδηγούν στην εκτίμηση πως η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ανέλθει στο 2,6%.

Παράλληλα, ο κ. Αλτμάγιερ ανέφερε πως η κυβέρνηση περιμένει επιτάχυνση της οικονομίας το επόμενο έτος και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2022 πάνω από το 4% από 3,6% προηγουμένως.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, o στόχος για ανάπτυξη 2,6% βρίσκεται σε σύμπνοια με τις εκτιμήσεις των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της χώρας, τα οποία νωρίτερα τον Οκτώβριο είχαν περικόψει τους στόχους για ανάπτυξη 3,7% στο 2,4%, ενώ είχαν ανεβάσει τις εκτιμήσεις για την αύξηση του ΑΕΠ κατά το 2022 σε 4,8% από 3,9% που ήταν προηγουμένως.

«Προϋπόθεση για ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στις αλυσίδες εφοδιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πίτερ Αλτμάγιερ, σημειώνοντας παράλληλα πως «θα πρέπει να διασφαλιστεί πως η παραγωγή τσιπ θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη, ειδικά για τους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Παρά τον πληθωρισμό αναμένεται αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Γερμανία: Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο

MUST READ

Γερμανία: Ανάπτυξη 4,8% προβλέπουν για το 2022 κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα