Bundesbank: Αναμένεται απότομη επιβράδυνση στη γερμανική ανάπτυξη το δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Αναμένεται απότομη επιβράδυνση στη γερμανική ανάπτυξη το δ' τρίμηνο
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «άνθισε» το καλοκαίρι, όμως τα αναπάντεχα εμπόδια στη βιομηχανία κρατά πίσω τον κλάδο των αυτοκινήτων.

Η γερμανική οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανό να επιβραδυνθεί απότομα το δ' τρίμηνο της χρονιάς, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να πλήττεται από τις ελλείψεις στη εφοδιαστική αλυσίδα και η ζήτηση για υπηρεσίες σημειώνει κάμψη, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Bundesbank.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «άνθισε» το καλοκαίρι, όμως τα αναπάντεχα εμπόδια στη βιομηχανία κρατά πίσω τον κλάδο των αυτοκινήτων. Την ίδια ώρα τα ανεβασμένα κόστη στην ενέργεια και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το καταναλωτικό συναίσθημα, σύμφωνα με τους οικονομολόγους.

«Η ανάπτυξη είναι πιθανόν να επιβραδυνθεί σημαντικά στο τρέχον τρίμηνο» τόνισε η Bundesbank, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη για το σύνολο της χρήσης είναι τώρα πιθανό να διαμορφωθεί «σημαντικά χαμηλότερα» από την πρόβλεψη του Ιουνίου, για ανάπτυξη ύψους 3,7%

«Το ισχυρό momentum στον τομέα των υπηρεσιών είναι πιθανό να υποχωρήσει σημαντικά» ανέφερε η τράπεζα» «Ο μεταποιητικός τομέας είναι πιθανό να συνεχίσει να πλήττεται από προβλήματα στις παραδόσεις», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Institute for Economic Research «Ifo» σχολίασε νωρίτερα πως το επιχειρηματικό ηθικό «έπεσε» για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Οκτώβριο.

Ειδικά ο κλάδος του αυτοκινήτου χτυπήθηκε «σκληρά» από την έλλειψη των ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που οι οικονομολόγοι αναφέρουν πως θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι και του χρόνου, επηρεάζοντας την ανάπτυξη για τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, τα προβλήματα αποδίδονται αποκλειστικά στην προσφορά, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες παρέμειναν «υγιείς», οδηγώντας σε ένα «εξαιρετικά υψηλό» κενό μεταξύ ζήτησης και παραγωγής, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider