Διεθνή
25-10-2021 | 11:48

Γερμανία: Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Νέα επιδείνωση για τέταρτο διαδοχικό μήνα κατέγραψε τον Οκτώβριο το επιχειρηματικό κλίμα στην Γερμανία, καθώς οι αναταράξεις που έχουν δημιουργηθεί στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού επηρέασαν σημαντικά την βιομηχανική παραγωγή στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo), ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος στη Γερμανία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στις 97,7 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,1 μονάδας σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την χαμηλότερο επίπεδο του Δείκτη Επιχειρηματικού Κλίματος από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τέλος σημειώνεται πως αναλυτές σε δημοσκόπηση του πρακτορείου τοποθετούσαν τον Δείκτη στις 97,9 μονάδες.

«Τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού φέρνουν πονοκεφάλους στην αγορά», τόνισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ifo με έδρα στο Μόναχο, Κλέμενς Φούεστ, σημειώνοντας παράλληλα πως «η άμμος που πέφτει στους τροχούς, εμποδίζει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Οι πολίτες πρέπει να κάνουν περικοπές στις δαπάνες εξαιτίας των τιμών ενέργειας

Σε Τσεχία και Αυστρία καταφεύγουν οι Γερμανοί για να βρουν φθηνά καύσιμα

MUST READ

Σε υψηλό δεκαετιών οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο