NHL: Πρεμιέρα με σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατές για το «πρωτάθλημα του ενός δισ. δολαρίων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
NHL: Πρεμιέρα με σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατές για το «πρωτάθλημα του ενός δισ. δολαρίων»
Μπορεί να μην πρόκειται για το πολυδιαφημισμένο NBA με τους δισεκατομμύρια fan σε ολόκληρο τον κόσμο, ούτε καν για τα πρωταθλήματα baseball (NBL) και αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) που συγκεντρώνουν κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας με τα αστρονομικά συμβόλαια των σούπερ σταρ των ομάδων. Ωστόσο, το NHL, το αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου κάνει «γερό μπάσιμο» στην τηλεοπτική αγορά και η πρεμιέρα του επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των ιθυνόντων του δικτύου ESPN που ξόδεψαν σχεδόν 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Μπορεί να μην πρόκειται για το πολυδιαφημισμένο NBA με τους δισεκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον κόσμο, ούτε καν για τα πρωταθλήματα baseball (MLB) και αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) που συγκεντρώνουν κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας με τα αστρονομικά συμβόλαια των σούπερ σταρ των ομάδων.

Ωστόσο, το NHL, το αμερικανικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου κάνει «γερό μπάσιμο» στην τηλεοπτική αγορά και η πρεμιέρα του επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των ιθυνόντων του δικτύου ESPN που ξόδεψαν σχεδόν 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι μεταδόσεις της πρώτης ημέρας των αγώνων προσέλκυσαν τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των σχεδόν 1,1 εκατ. τηλεθεατών, επίδοση που κάνει το ESPN και το Turner Sports -με το οποίο συνεργάζεται το ESPN- να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς η απόσβεση του ποσού που απαίτησε η διοργανώτρια αρχή για τα πλήρη τηλεοπτικά δικαιώματα της Λίγκας έχει ήδη ξεκινήσει.

Μάλιστα, σε αντίστοιχα ύψη διαμορφώθηκε η τηλεθέαση και κατά τις υπόλοιπες ημέρες με αγωνιστική δράση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη ενός «στοιχειωμένου» ρεκόρ από το 2001 αναφορικά με τον αριθμό των Αμερικανών που παρακολούθησαν τους αγώνες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το CNBC, η λήξη της συνεργασίας του NHL με το αμερικανικό δίκτυο NBC Sports μετά από 16 συναπτά έτη, δημιούργησε προβληματισμό στις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου, ωστόσο η συνεργασία με το ESPN και το Turner Sports που υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο επανέφερε την αισιοδοξία στο προσκήνιο

Όπως μαρτυρούν, άλλωστε, και οι επίσημες μετρήσεις θεαματικότητας, το ενδιαφέρον του κοινού επανέρχεται στο «λιγότερο δημοφιλές» ομαδικό άθλημα στις ΗΠΑ, καθώς μόνο την πρεμιέρα -όπου οι Tampa Bay Lightning αντιμετώπισαν τους Pittsburgh Penguins- παρακολούθησαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές.

Αντίστοιχα, την αναμέτρηση μεταξύ των Seattle Kraken με τους Las Vegas Golden Knights που προβλήθηκε την Τετάρτη παρακολούθησαν σχεδόν 800.000 Αμερικανοί, με τον αριθμό αυτό ωστόσο να ξεπερνάει εκ νέου το ένα εκατομμύριο σε ορισμένες στιγμές, με την θεαματικότητα κατά τις τρεις πρώτες ημέρες της σεζόν να ξεπερνάει κατά 15% περίπου την θεαματικότητα κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020, παρά το γεγονός πως η περσινή σεζόν ξεκίνησε χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NBA: Η άρνηση στο εμβόλιο μπορεί να στοιχίσει στον Ίρβινγκ 15 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider