Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για τις αυξήσεις - Οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις ανατιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για τις αυξήσεις - Οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις ανατιμήσεις
Το γεγονός πως οι μειώσεις φόρων στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις των τιμών επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα πως η τάση αύξησης που παρατηρείται στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται μέχρι τις γιορτές.

Το γεγονός πως οι μειώσεις φόρων στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις των τιμών επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα πως η τάση αύξησης που παρατηρείται στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται μέχρι τις γιορτές.

«Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο της ακρίβειας και το παρακολουθούμε», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι, «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές» και πρόσθεσε πως «αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, o κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων, σημειώνοντας πως «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές», ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου σύντομα θα μπουν και τα καύσιμα.

«Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις, όμως μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι άλλα μέτρα», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις.

Αναφορικά με τις μειώσεις των φόρων, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και ο ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι», ενώ μιλώντας σχετικά με τις επιδόσεις της οικονομίας ανέφερε πως «η αύξηση του ΑΕΠ συνδέεται με την εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων».

«Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλέπουμε όλα μαύρα». «Η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά εξακολουθεί να αποκλιμακώνεται».

Τέλος, σχετικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider