Η κυβέρνηση της Κίνας διαψεύδει τα περί κρατικοποίησης της Didi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κυβέρνηση της Κίνας διαψεύδει τα περί κρατικοποίησης της Didi
Νέο επεισόδια στο σίριαλ αντιπαράθεσης της κινεζικής κυβέρνησης με την εισηγμένη στην Wall Street επιχειρήση.

Η δημοτική αρχή του Πεκίνου προχώρησε στη διάψευση δημοσιευμάτων που ήθελαν την κυβέρνηση της Κίνας να εξετάζει την κρατικοποίηση της εταιρείας μισθώσεων οχημάτων Didi, «κλειδώνοντας» τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης εντός της πρωτεύουσας της ασιατικής χώρας.

Το Bloomberg μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η τοπική κυβέρνηση του Πεκίνου πρότεινε την εξαγορά ποσοστού στην Didi από τον όμιλο Σούκι και άλλες επιχειρήσεις που ελέγχονται από την κινεζική κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη ενός ποσοστού που θα επέτρεπε το δικαίωμα άσκησης βέτο στην Didi και θα έδινε μια θέση στο Δ.Σ. της εισηγμένης στην Wall Street εταιρείας.

Τα παραπάνω έρχονται καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι για προβλήματα κυβερνοασφάλειας στην Didi με εντολή της κινεζικής κυβέρνησης, μετά από την εισαγωγή της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που έχουν επιφέρει απώλειες 36% στη μετοχή της Didi εντός του 2021.

Τις πληροφορίες του Bloomberg διέψευσε η κυβέρνηση του Πεκίνου, με επιστολή στο Bloomberg News στην οποία σημειώνεται πως το δημοσίευμα για είσοδο του ομίλου Σούκι στην Didi είναι μη αληθές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κυβέρνηση της Κίνας επενδύει 500 εκατ. δολάρια σε ανταγωνίστρια της Didi

gazzetta
gazzetta reader insider insider