Μπουρλά: Τα κίνητρα για επενδύσεις μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπουρλά: Τα κίνητρα για επενδύσεις μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα
Ο CEO της Pfizer τόνισε πως είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος για το επίπεδο των εργαζομένων που έχει συναντήσει στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που κυρίως θα αναπτύξουμε τεχνολογίες αιχμής».

Στα κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα και στο κλίμα που έχει βρει στη χώρα μας η Pfizer αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στην τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλο.

Ο κ. Μπουρλά σημείωσε πως όταν η Pfizer έκανε την επένδυση της στη Θεσσαλονίκη ήθελε ένα πολιτικό πλαίσιο που θα αφαιρεί τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα, ενώ τόνισε πως είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος για το επίπεδο των εργαζομένων που έχει συναντήσει στην Ελλάδα.

«Εμείς επιλέξαμε πριν από 2 χρόνια να κάνουμε την επένδυση στη Θεσσαλονίκη. Ξέραμε πως η επιλογή της πόλης θα δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν θέλαμε να κάνουμε κανένα "δώρο". Η Θεσσαλονίκη τράβηξε την επένδυση με το σπαθί της. Επειδή ξέρω τη χώρα και την πόλη, ήξερα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή ικανών ανθρώπων και μία διαφορετική αντίληψη πλέον στην χώρα. Βρήκα αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που κυρίως θα αναπτύξουμε τεχνολογίες αιχμής», τόνισε.

«Λάβαμε περίπου 10000 βιογραφικά, προσβάλαμε περίπου 400 άτομα. Το 15% εξ αυτών ήταν Έλληνες που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα» σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

«Δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να ευημερήσει επενδύοντας στο ταλέντο αλλά και στο πάθος των Ελλήνων» πρόσθεσε.

Για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι «το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό για τις επενδύσεις διεθνώς, όλες οι χώρες του κόσμου επιθυμούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές. Οι επενδυτές έχουν ευχέρεια επιλογής, έχεις έτσι ολιστικό τρόπο για το πού θα κάνεις την επένδυσή σου.

Η υλικοτεχνική υποδομή, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το μετρό για να έρχονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά, το οικονομικό καθεστώς (φορολογικά κίνητρα, απαλλαγές) το εργασιακό καθεστώς... Αν πιστεύεις το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεσαι, αν πιστεύεις ότι η επένδυση σου θα είναι καλοδεχούμενη από το πολιτικό σύστημα της χώρας» τόνισε.

Μιλώντας για τους τρόπους που θα πρέπει να εξοπλιστεί το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, ο κ. Μπουρλά ανέφερε πως θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των περασμένων δεκαετιών και σημείωσε ότι θα πρέπει οι νέοι άνθρωποι να παίρνουν ρίσκα και να προσπαθούν για το κάτι διαφορετικό.

«Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και προτύπων. Όταν για δεκαετίες το πρότυπο ήταν μία θέση στο δημόσιο ή σε μία κρατικοποιημένη τράπεζα, αυτό δεν δημιούργησε προϋποθέσεις στους ανθρώπους να τολμήσουν» υπογράμμισε ο κ. Μπουρλά.

Μιλώντας για το ψηφιακό πέρασμα στην οικονομία και την ψηφιακή επανάσταση, ο CEO της Pfizer στάθηκε στην ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερη στην Ελλάδα απ' ότι στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider