Εύσημα Άδ. Γεωργιάδη για το ρόλο του ΟΒΙ στη βιομηχανική ιδιοκτησία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εύσημα Άδ. Γεωργιάδη για το ρόλο του ΟΒΙ στη βιομηχανική ιδιοκτησία
«Για να αποκτήσει η Ελλάδα βιομηχανία,  και την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην τελετή της 4ης Βράβευσης Ελλήνων Εφευρετών, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήρε το ρόλο του ΟΒΙ, λέγοντας πως «αισθάνομαι μεγάλη χαρά ως εποπτεύων Υπουργός που βλέπω την πρόοδο του Ιδρύματος αυτό το τελευταίο διάστημα και την πρόοδο της μελέτης με την EBRD, την οποία έχουμε εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και με τη συνεργασία των συναδέλφων και του συνεργάτη μου, κ. Νίκου Παπαθανάση και βεβαίως, της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε και με τον Υφυπουργό, κ. Χρίστο Δήμα».

Στη συνέχεια, ανέφερε «οι στόχοι που είχαμε να αυξηθούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας επιτυγχάνονται και πηγαίνουμε από το ένα ρεκόρ στο άλλο, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, παρέμενε πολύ κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Κάτι που είναι και οξύμωρο για έναν λαό ο οποίος έχει και υψηλό επίπεδο μόρφωσης, αλλά και εφευρετικότητα που γενικώς αναγνωρίζεται.

Άρα, προφανώς το θεσμικό πλαίσιο δεν ευνοούσε στο να μπορέσει κάποιος να οδηγήσει τον πνευματικό του μόχθο προς αυτή την κατεύθυνση και βλέπουμε μία σημαντική πρόοδο από τη δουλειά που κάνει η παρούσα ηγεσία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Όχι μόνο εγώ, αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης υλοποιήσαμε πρόσφατα μια σημαντική μεταρρύθμιση. Μία μεταρρύθμιση που συζητείτο δεκαετίες όπως μάθαμε στη Βουλή από τους συνδικαλιστές του Υπουργείου Ανάπτυξης, πρώτη φορά ετέθη ως ιδέα τη δεκαετία του 1990. Δεν υλοποιήθηκε από τότε μέχρι σήμερα ψηφίστηκε όμως πριν από μερικές εβδομάδες στη Βουλή των Ελλήνων και αναφέρομαι στη μεταφορά της αρμοδιότητας των σημάτων από το Υπουργείο Εμπορίου στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Αυτή είναι μία έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης δικής μας στις δυνατότητες που έχει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και στο ρόλο που μπορεί να παίξει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Ξέρετε, ότι ένα από τα μεγάλα οράματα του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά πιστεύω ένα όραμα που το συμμεριζόμαστε όλοι πια στη χώρα, είναι η Ελλάδα σιγά – σιγά να γίνει μία χώρα καινοτομίας. Είναι να γίνει μία χώρα που θα πρωταγωνιστήσει στο σύγχρονο κόσμο που αλλάζει με τόσο μεγάλη ταχύτητα, αλλά και που δίνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Είναι επίσης μέσα στο όραμά μας για το μέλλον της χώρας, η αναγέννηση και της βιομηχανίας, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες πέρασε μια περίοδο πολύ μεγάλης παρακμής, όπου όμως μέσα στην πανδημία όλοι καταλάβαμε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι είναι άσχημο για μία οικονομία να στηρίζεται μόνο σε έναν πυλώνα, όπως η δική μας οικονομία περισσότερο στον πυλώνα του τουρισμού, τον οποίον και αγαπάμε και θέλουμε και ενισχύουμε, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτός.

Πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα και παραγωγική βάση, πρέπει να αποκτήσει και βιομηχανία και για να αποκτήσει βιομηχανία χρειάζεται και την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Άρα, σε όλη αυτήν την προσπάθεια και της καινοτομίας και της βιομηχανίας ο ΟΒΙ έχει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider