Κομισιόν: Εγκρίθηκε το γαλλικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 39,4 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Εγκρίθηκε το γαλλικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 39,4 δισ. ευρώ
Συνάντηση της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλ φον ντερ Λάιεν, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Το πράσινο φως για το σχέδιο της Γαλλίας επί του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν και με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέροντας πως οι πόροι του Ταμείο Ανάκαμψης θα τονώσουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή της Γαλλίας.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι η Επιτροπή στηρίζει το γαλλικό σχέδιο ανάκαμψης», είπε, χαμογελαστή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από τον κήπο του προεδρικού μεγάρου, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συμβολή της ΕΕ που θα εκταμιεύσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τη Γαλλία μέχρι το 2026.

Το γαλλικό σχέδιο προβλέπει κυρίως επενδύσεις στον τομέα της ψηφιακής και της οικολογικής μετάβασης αλλά και μέτρα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την απασχόληση των νέων.

Η πρώτη δόση των κονδυλίων προς τη Γαλλία, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, θα εκταμιευτεί τις επόμενες εβδομάδες, μετά και από την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider