Απρόσμενη συρρίκνωση για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απρόσμενη συρρίκνωση για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο
Επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ
Σε υψηλό 11 ετών ο δείκτης τιμών παραγωγού στην αμερικανική οικονομία τον περασμένο μήνα.

Σε πορεία συρρίκνωσης οδηγήθηκαν για τον Μάιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του λιανεμπορίου υποχώρησαν κατά 1,3% σε σχέση με τον Απρίλιο, έναντι αύξηση 0,9% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 0,7%.

Η αύξηση των τιμών στα αγαθά εξακολούθησε να είναι η κυρίαρχη πηγή πληθωρισμού, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,5% σε αντίθεση με την αύξηση κατά 0,6%, η οποία καταγράφηκε στις υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Μάιο ενισχύθηκε 0,8% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξηση 0,6% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 6,6% συγκριτικά με τον Μάιο του 2020, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 11 χρόνων.

Ακόμα, ο δείκτης Empire Manufacturing, που μετρά τις επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, έπεσε στις 17,4 μοναδες για τον Ιούνιο από 24,3 μονάδες τον Μάιο και αντί μέτρησης για 22,7 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider