Ελλάδα
11-05-2021 | 18:47

Η ΕΕ ενέκρινε το πρόγραμμα στήριξης για τις επιχειρήσεις της εστίασης

Newsroom
Μοιράσου το
Η ΕΕ ενέκρινε το πρόγραμμα στήριξης για τις επιχειρήσεις της εστίασης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη, η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα την επιστροφή στην κανονικότητα, την ανάκαμψη της οικονομίας και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οικογένειες».

Η Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, σημείωσε ότι «αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης 500 εκατομμυρίων ευρώ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, πρόγραμμα 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα παρέχει στήριξη σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, όπως εστιατόρια και κινητές υπηρεσίες τροφίμων, τροφοδοσία εκδηλώσεων, εξυπηρέτηση ποτών και άλλες δραστηριότητες εξυπηρέτησης τροφίμων, που επηρεάζονται από την έξαρση του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες όλων των μεγεθών που παρουσίασαν μείωση του κύκλου εργασιών πάνω από 30% το 2020, σε σύγκριση με το 2019. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με κάθε επιχορήγηση να ανέρχεται έως και στο 7% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει στους δικαιούχους κεφάλαιο κίνησης για την απόκτηση πρώτων υλών απαραίτητων για τις δραστηριότητές τους.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς που κοινοποίησε η Ελλάδα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά δικαιούχο και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα ενίσχυσης για την εστίαση

Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης

Χαμόγελα και ικανοποίηση από την πρώτη εβδομάδα της εστίασης

MUST READ

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο άνοιγμα και των επιχειρήσεων εστίασης χωρίς ανοιχτούς χώρους τον Ιούνιο

Πώς η χαλάρωση των περιορισμών αλλάζει τα δεδομένα σε λιανεμπόριο και εστίαση