Enterprice Greece: Έμφαση Σμυρλή στη συνεργασία της πολιτείας με τους εξαγωγικούς φορείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Enterprice Greece: Έμφαση Σμυρλή στη συνεργασία της πολιτείας με τους εξαγωγικούς φορείς
Όπως είπε ο Γιάννης Σμυρλής, σχεδιάζεται η άμεση αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου με σκοπό την παροχή μιας σειράς νέων προϊόντων για την ασφάλιση τόσο των εξαγωγών όσο και των τεχνικών έργων σε νέες αγορές.

Στη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους φορείς των εξαγωγών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, σε ομιλία του την Τρίτη στη συεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Enterprice Greece, o κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι τόσο οι δύο αμιγώς εξωστρεφείς οργανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών, η Enterprise Greece και ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, όσο και το δίκτυο των πρεσβειών και των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.), αποτελούν ένα σημαντικό συνδυασμό εργαλείων και μέσων, που έχουν ως απώτερο στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά τα Γραφεία ΟΕΥ, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, σχεδιάζεται η άμεση αναδιάρθρωση των Γραφείων ΟΕΥ ανά τον κόσμο, με σκοπό την παροχή ουσιαστικής βοήθειας και στήριξης του Έλληνα εξαγωγέα σε σημαντικές αγορές, όπως το Μεξικό, η Ινδονησία και η Νιγηρία, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και δυνατότητες επέκτασης για την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά όπου προς το παρόν δεν υπάρχει θεσμική παρουσία.

Όσον αφορά, επίσης, τον ΟΑΕΠ, σχεδιάζεται η άμεση αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου με σκοπό την παροχή μιας σειράς νέων προϊόντων για την ασφάλιση τόσο των εξαγωγών όσο και των τεχνικών έργων σε νέες αγορές με πολύ ανταγωνιστικούς όρους.

Ο κ. Σμυρλής, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη θερμή υποστήριξη του, ως προς τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου (FTA-Free Trade Agreements) που συνάπτει η ΕΕ με σημαντικές αγορές, όπως με την Κορέα, την Ιαπωνία, την Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ, καθώς επίσης και ως προς τις επικείμενες συμφωνίες με τις χώρες MERCOSUR και ως προς την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία με την Κίνα.

Ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι η εξωστρέφεια για τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση και απαιτεί επιμονή, επαγγελματισμό, αυστηρή τήρηση προδιαγραφών, ξεκάθαρη στρατηγική και βεβαίως σημαντικά κεφάλαια. Τόνισε, τέλος, το σημαντικό ρόλο του ΣΕΒΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider