Πώς θα αναπτυχθούν συνέργειες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα αναπτυχθούν συνέργειες στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Συνάντηση ΕΒΕΠ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, Π. Ξενοκώστα, για την ανάπτυξη συνεργειών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η αναζωογόνηση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο και η ανάπτυξη συνεργειών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ναυπηγοεπισκευές και την προώθηση υλικών για πλοία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ήταν το αντικείμενο εργασίας σε πρόσφατη συνάντηση, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, εκτός του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, έλαβαν μέρος τα μέλη της διοίκησης Κ. Αχλαδίτης, Κ. Κορωνάκης, Θ. Πιτσιρίκος και Ν. Μαυρίκος, διερευνήθηκαν τα πεδία συνεργασίας και διαπιστώθηκε η διάθεση και των δύο πλευρών για ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Το ΕΒΕΠ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου υπενθύμισαν ότι το ΕΒΕΠ έχει καταστήσει σαφές πως θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, γεγονός που σημαίνει εκτός της διατήρησης των θέσεων εργασίας των απασχολούμενων στο ναυπηγείο και το άνοιγμα ενός σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας στο cluster του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα γενικότερα.

Ο κ. Κορκίδης, ανέφερε ότι: «η αναζωογόνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν σημαίνοντα υποστηρικτικό ρόλο στη ναυτιλία, αλλά και στη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την διαμόρφωση κλίματος με θετικό πρόσημο για το Πειραϊκό επιχειρείν και όχι μόνο. Η αναζωογόνηση γενικότερα των ναυπηγικών επιχειρήσεων του Κόλπου της Ελευσίνας θα προσδώσει δυναμική στην Ελληνική οικονομία αλλά και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στο χάρτη των χωρών της Μεσογείου που διαθέτουν ισχυρές ναυπηγικές βάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider