Σταθεροποιητικές τάσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων
Η εικόνα αυτή ευνοεί τις κυβερνητικές διεργασίες προκειμένου να εκδοθεί άμεσα πενταετές ομόλογο ύψους έως 1,5 δισ. ευρώ

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τις πολιτικές εξελίξεις να μην επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία.

Η απόδοση του ομολόγου λήξης 2023 είναι στο 3,1% και η απόδοση του ομολόγου λήξης το 2028 στο 4,1%.

Η εικόνα αυτή ευνοεί τις κυβερνητικές διεργασίες προκειμένου να εκδοθεί άμεσα πενταετές ομόλογο ύψους έως 1,5 δισ. ευρώ. Κατά πληροφορίες η έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να γίνει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είναι να εκμεταλλευτεί την συγκυρία για να αντλήσει το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ με ένα επιτόκιο που θα κυμαίνεται μεταξύ 3,5% και 3,7%.

Στην παρούσα φάση το κόστος δανεισμού του Δημοσίου επιβαρύνεται ανά έτος με περίπου 40 μονάδες βάσης.

Αυτό σημαίνει πως εάν στην τετραετία το κόστος δανεισμού του Δημοσίου είναι 3,1% στην πενταετία μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί στο 3,5%, με την προϋπόθεση πως το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον θα παραμείνουν υποστηρικτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει η Εθνική Ελλάδας για το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2025

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,7 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο - Πάνω από τον στόχο τα φοροέσοδα

Πώς οι τράπεζες βάζουν την αποταμίευση στην «πρίζα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider