JP Morgan: Ωραία ιδέα το Libra, αλλά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Ωραία ιδέα το Libra, αλλά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί
Ο ισχυρός άντρας της JP Morgan, Jamie Dimon, είναι γνωστός για το σκεπτικισμό του απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα. Πιο παλιά είχε χαρακτηρίσει ως «απάτη» το Bitcoin.

«Ως μια καλή ιδέα, που όμως δεν θα υλοποιηθεί» χαρακτηρίζει το Libra του Facebook η JP Morgan.

Ήταν στα μέσα του περασμένου Ιουνίου όταν το Facebook ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά του να δημιουργήσει ένα νέο ψηφιακό νόμισμα, με στόχο να μεταβάλλει τις ισορροπίες στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για τη δημιουργία του νέου ψηφιακού νομίσματος, στο οποίο έδωσε την ονομασία Libra, το Facebook προχώρησε στη σύσταση μιας κοινοπραξίας, της οποίας μάλιστα ηγήθηκε, ενώ στόχος είναι το Libra να βγει στις αγορές στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ωστόσο, το νέο εγχείρημα του Facebook ξεσήκωσε μπαράζ αντιδράσεων και κύμα αμφιβολιών από τις ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, υπό το φόβο πώς το νέο ψηφιακό νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Το Libra ήταν μια ωραία ιδέα, η οποία όμως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jamie Dimon, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του IIF. Ο ίδιος, ωστόσο, απέφυγε να εξηγήσει τι εννοεεί.

Ο ισχυρός άντρας της JP Morgan είναι, άλλωστε, γνωστός για το σκεπτικισμό του απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα. Πιο παλιά είχε χαρακτηρίσει ως «απάτη» το Bitcoin. Ωστόσο, λίγο αργότερα είχε παραδεχθεί ότι είχε μετανιώσει για τα λόγια του αυτά.

Tα σχόλια του Dimon για το Libra έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία για το εγχείρημα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ηχηρά ονόματα, όπως η Mastercard, η Visa, η Stripe και η PayPal, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την κοινοπραξία που έχει συσταθεί για την προώθηση του σχεδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider