Μαχαίρια βγήκαν όπως μαθαίνω ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων του Πόρτο Καρράς και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αφορμή την εξαιρετική κατά γενική ομολογία συμφωνία που έκλεισαν οι εργαζόμενοι με τον Ιβάν Σαββίδη.

Όπως μου λένε, η κόντρα ξέσπασε όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό έβγαλε ανακοίνωση μιλώντας για «πανδημία απολύσεων», καθώς, όπως ανέφεραν, «ο νέος επενδυτής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η μονάδα δεν θα λειτουργήσει φέτος καθώς θα προβεί σε ριζική ανακαίνιση και δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και του χρόνου. Αξιώνει λοιπόν την απόλυση του συνόλου του προσωπικού και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου ότι την επιθυμεί κιόλας!!!».

Όπως φαίνεται όμως, λογάριασαν… χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς το Σωματείο των Εργαζομένων έβγαλε άμεσα απάντηση ξεκαθαρίζοντας ότι «η εταιρεία, μη λειτουργώντας για λόγους ανακαίνισης το συγκρότημα, θα κρατούσε επί δύο ολόκληρα έτη ομήρους τους εργαζόμενους, αφού ούτε θα τους απασχολούσε ούτε θα είχε υποχρέωση να τους καταβάλλει τον μισθό τους ή να τους απολύσει και να τους χορηγήσει την νόμιμη αποζημίωση.

Το σωματείο μας, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, κατάφερε να πείσει την εταιρία να καταβάλλει στους συναδέλφους αποζημιώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέβαλε, με μεγάλο οικονομικό κόστος για την ίδια.

Κυρίως όμως το σωματείο μας κατάφερε να υποχρεώσει την εταιρία, παρά το γεγονός ότι θα λυθούν οι συμβάσεις και θα καταβάλλει αποζημιώσεις, να επαναπροσλάβει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων από το πρώτο κιόλας έτος επαναλειτουργίας του συγκροτήματος».

Και η κόντρα καλά κρατεί, καθώς, το σωματείο των εργαζομένων «δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από το ίδιο και τους εργαζόμενους, που μετέχουν σε αυτό, τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκρότημα και εν τέλει κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει δηλώσεις εξ ονόματι τάχα των εργαζομένων, θεωρώντας ότι θα προασπίσει τα συμφέροντά τους καλύτερα από τους ίδιους».

The Insider