Ανοιχτές οι τράπεζες – Με ειδική άδεια η επίσκεψη στα καταστήματα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτές οι τράπεζες – Με ειδική άδεια η επίσκεψη στα καταστήματα
Το έντυπο της εξόδου, περιλαμβάνει την υποσημείωση «Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή».

Η επίσκεψη στο τραπεζικό κατάστημα είναι μία από τις έξι κατηγορίες μετακινήσεων που επιτρέπεται με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα οποία ισχύουν στις 6 το πρωί σήμερα.

Το ειδικό έντυπο «βεβαίωση κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών», το οποίο απαιτείται πλέον για οποιαδήποτε έξοδο από το σπίτι πλην της εργασίας, περιλαμβάνει την επίσκεψη στο τραπεζικό κατάστημα ως μία από τις έξι κατηγορίες μετακινήσεων (Β3). Όπως έγινε σαφές εχθές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τα συναρμόδια υπουργεία, εκτός από το έντυπο, θα είναι δυνατό ο πολίτης να καταχωρίσει την έξοδό του και ηλεκτρονικά ή μέσω sms.

Το έντυπο της εξόδου, πάντως, περιλαμβάνει την υποσημείωση «Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή». Με την προσθήκη αυτή, τράπεζες και Πολιτεία επιχειρούν να υπενθυμίσουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά κανάλια συναλλαγών, δηλαδή το internet, phone και mobile banking.

Συναλλαγές μέσω internet ή mobile banking

Λόγω των προστατευτικών μέτρων που εφαρμόζονται, ωστόσο, για το προσωπικό, εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού, η υπηρεσία phone banking στις τράπεζες παρέχεται με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων και οι εγγεγραμμένοι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών παροτρύνονται να συνδεθούν μέσω internet ή mobile banking.

Προκειμένου να ωθήσουν τους πελάτες τους στα εναλλακτικά δίκτυα συναλλαγών, όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές καμπάνιες μέσω email αλλά και διαφημιστικών σποτ με στόχο να ενισχύσουν τη διείσδυση αυτών των καναλιών στην καθημερινότητα του πολίτη –ιδίως τώρα που οι μετακινήσεις δυσκολεύουν και ο συνωστισμός δεν ενδείκνυται εν μέσω της πανδημίας.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, που αποτελούν και την πλέον ευπαθή ομάδα, έχουν ληφθεί μέτρα για καταβολή των συντάξεων νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές στα καταστήματα στο τέλος του μήνα. Η προοπτική αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τις τραπεζικές διοικήσεις και μένει να φανεί κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αποτραπεί, ιδίως εν μέσω της ανασφάλειας που προκαλεί στο συναλλακτικό κοινό η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider