Άνοιξε η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2016, στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματίας Ηλεκτρονικών Συστημάτων.

Μέσω της ειδικής εφαρμογής οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουν την κατάσταση των οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους αλλά και να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Δικαυβέρνησης, η ανάρτηση των εντύπων θα είναι σταδιακή. Ήδη πάντως, υπάρχουν διαθέσιμα εκατοντάδες χιλιάδες ειδοποιητήρια.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα νέα τέλη τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:

(1) Α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000, (2) α' ταξινόμηση 2001-2005 και (3) α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά, ενώ διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.

Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και είναι ενιαία για ΙΧ έως 1.357 κ.ε., ενώ στη συνέχεια τα ΙΧ τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν έως το 2000 έχουν μικρότερα τέλη σε σχέση με τα πιο «νέα».

Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider