Σε απεργιακό «μπλακ άουτ» μπαίνει την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η Αθήνα καθώς τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), διαμαρτυρόμενα για το ασφαλιστικό.  Στην απεργία συμμετέχουν η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Λογιστών, και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Όσοι πολίτες χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή. Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά θα κινηθούν αύριο προαστιακός σιδηρόδρομος και τρένα

Κανονικά θα κινηθούν, αύριο Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 18/2

Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 18/2, λόγω της 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, αναφέρεται πως θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία για το νέο ασφαλιστικό

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου κηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίησή της.