Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου «τρέχει» η Alpha Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου «τρέχει» η Alpha Bank

Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού της Alpha Bank, το οποίο θα είναι ανοιχτό για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα στοχεύει στην αποχώρηση 500 εργαζομένων αποκλειστικά από την τράπεζα. Στο πρόγραμμα δεν θα συμπεριληφθούν, δηλαδή, οι θυγατρικές στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι αιτήσεις υπόκειται στην έγκριση της διεύθυνσης, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα αποχωρήσουν όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα υποβάλλουν αίτημα.

Η Alpha Bank παίρνει τη σκυτάλη από τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς που ανακοίνωσαν ανάλογα προγράμματα από την αρχή του έτους, πετυχαίνοντας τους στόχους τους. Το πακέτο αποζημίωσης που προσφέρει η Alpha Bank είναι αντίστοιχο του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια σημαντικό εξορθολογισμό των λειτουργικών της δαπανών, συρρικνώνοντας το δίκτυό της με στόχο τη διατήρηση των καταστημάτων κυρίως σε ιδιόκτητα κτήρια.

Σε αποχώρηση 500 ατόμων στοχεύει και η Εθνική Τράπεζα

Ανάλογο πρόγραμμα τρέχει «σιωπηρά» και η Εθνική Τράπεζα, η οποία όμως έχει πιο στοχευμένη τοποθέτηση λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που είχε εκδηλωθεί σε παλαιότερα προγράμματα.

Και η Εθνική Τράπεζα στοχεύει στην αποχώρηση 500 ατόμων έχοντας υπόψη συγκεκριμένο προφίλ «υποψηφίων» προς αποχώρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider