Alpha Bank: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής
Στο πλαίσιο της διαδικασίας dιάσπασης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank (εφεξής ο «Κλάδος Τραπεζικής Δραστηριότητας») θα μεταβιβαστεί στην Επωφελούμενη, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της Διασπώμενης.

Η Alpha Bank (εφεξής η «Διασπώμενη» ή η «Alpha Bank») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς Στρατηγικού της Σχεδίου, που ανακοινώθηκε την 19.11.2019, εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου το σχέδιο πράξης διάσπασης (εφεξής το «Σχέδιο Πράξης Διάσπασης») δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας (εφεξής η «Επωφελούμενη») κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 του ν. 2515/1997, της παρ. 3 του άρθρου 54, της παρ. 3 του άρθρου 57 και των άρθρων 59 έως και 74 και 140 του ν. 4601/2019, όπως ισχύουν (εφεξής η «Διάσπαση»).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας Διάσπασης, ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας της Alpha Bank (εφεξής ο «Κλάδος Τραπεζικής Δραστηριότητας») θα μεταβιβαστεί στην Επωφελούμενη, η οποία θα κατέχει τραπεζική άδεια και θα είναι 100% θυγατρική της Διασπώμενης. Τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Διασπώμενης, που περιλαμβάνονται στον μεταβιβαζόμενο Κλάδο Τραπεζικής Δραστηριότητας, εμφανίζονται στον από 30.06.2020 ισολογισμό μετασχηματισμού που συντάχθηκε σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και την παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 4601/2019 (εφεξής ο «Ισολογισμός Μετασχηματισμού»).

Όλες οι πράξεις, που διενεργούνται από τη Διασπώμενη μετά την ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού και αφορούν στον εισφερόμενο Κλάδο Τραπεζικής Δραστηριότητας, θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της Επωφελούμενης. Από την ημερομηνία καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώοτης πράξης διάσπασης συντελείται η Διάσπαση (εφεξής η «Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Διάσπασης»)και επέρχονται αυτοδίκαια και ταυτόχρονα, τόσο μεταξύ της Διασπώμενης και της Επωφελούμενης, όσο και έναντι των τρίτων, τα εξής αποτελέσματα:

(α)Η Επωφελούμενη συνιστάται με το καταστατικό που θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Διασπώμενης και θα περιληφθεί στην οριστική πράξη διάσπασης η οποία θα υποβληθεί στον τύπο του συμβολαιογραφικού εγγράφου.

(β)Η Επωφελούμενη υποκαθίσταται, εκ του νόμου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και της παρ. 3 του άρθρου 57σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 70 τουν. 4601/2019, όπως ισχύουν, ως καθολική διάδοχος σε ολόκληρη την περιουσία (ενεργητικό και παθητικό), που εισφέρεται σε αυτήν λόγω της Διάσπασης και απαρτίζει τον μεταβιβαζόμενο Κλάδο Τραπεζικής Δραστηριότητας, όπως αποτυπώνεται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού και διαμορφώνεται έως την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Διάσπασης.

Η Διασπώμενη, μετά την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Διάσπασης, θα παραμείνει εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα συνεχίσει τη λειτουργία της με τα περιουσιακά στοιχεία και τις δραστηριότητες που θα παραμείνουν σεαυτή μετά τη Διάσπαση.

Η ολοκλήρωση της Διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά Νόμο απαιτούμενων εγκρίσεωναπό τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider