Μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος αξίας 31 εκατ. ευρώ κατέχει ο e-ΕΦΚΑ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος αξίας 31 εκατ. ευρώ κατέχει ο e-ΕΦΚΑ
Συνολικά, ο e-Ε.Φ.Κ.Α. κατέχει 2.471.238 μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος, ήτοι ποσοστό 12,4402% επί του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος συνολικής αξίας 31 εκατ. ευρώ διαθέτει o Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, ο αποκαλούμενος και e-ΕΦΚΑ, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 12,44% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Σε σχετική ενημέρωση που παρείχε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει πως ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης μετονομάστηκε από την 1.3.2020 σε Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών καταργήθηκε από την ίδια ημερομηνία και εντάχθηκε στον e-Ε.Φ.Κ.Α, ο οποίος κατέστη οιονεί καθολικός διάδοχος αυτού.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο του ενεργητικού και του παθητικού που προέρχεται από τους εντασσόμενους στον e-Ε.Φ.Κ.Α. Κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., καθώς και η κινητή και ακίνητη περιουσία τους, περιήλθαν αυτοδίκαια στους αντίστοιχους αυτοτελείς κλάδους του e-Ε.Φ.Κ.Α., ήτοι στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης και στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών αυτού, ως καθολικούς διαδόχους τους. Έτσι, στις 7 Αυγούστου 2020 ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης & Λοιπών Παροχών του e-Ε.Φ.Κ.Α. κατείχε και εξακολουθεί να κατέχει 1.264.099 μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος, ήτοι 6,3635% επί του μετοχικού κεφαλαίου της, ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του e-Ε.Φ.Κ.Α. κατέχει 474.318 μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος που ανήκαν στον πρώην Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ήτοι 2,3877% επί του μετοχικού κεφαλαίου της και ο κλάδος Εφάπαξ Παροχών του e-Ε.Φ.Κ.Α. κατέχει 732.821 μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανήκαν στον πρώην Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ήτοι 3,6890% επί του μετοχικού κεφαλαίου της.

Συνολικά, ο e-Ε.Φ.Κ.Α. κατέχει 2.471.238 μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος, ήτοι ποσοστό 12,4402% επί του μετοχικού κεφαλαίου αυτής. Οι εν λόγω μετοχές παρέχουν 32.949,84 δικαιώματα ψήφου, δηλαδή ποσοστό 12,4402% επί του συνόλου. Σύμφωνα με το σημερινό κλείσιμο της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο, η αξία αυτών των μετοχών είναι 31 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider