«Άνοιγμα» σε διεθνείς επενδυτές κάνει η Alpha Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άνοιγμα» σε διεθνείς επενδυτές κάνει η Alpha Bank
Στα Roadshows που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο έγιναν 30 συναντήσεις «τετ α τετ» για παρουσίαση του νέου business plan της τράπεζας.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις (roadshows) πραγματοποιεί η Alpha Bank αυτές τις ημέρες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας με στόχο την προσέλκυση διεθνών επενδυτών.

Στα Roadshows που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο εχθές, Τρίτη, και σήμερα, Τετάρτη, έγιναν 30 συναντήσεις «τετ α τετ» με επενδυτές διαφόρων προφίλ, όπως σταθερού εισοδήματος, hedge funds κτλ. Αύριο, Πέμπτη, η Διοίκηση θα μεταβεί στο Μιλάνο όπου θα συνεχίσει τον γύρο ενημέρωσης των επενδυτών. Πηγές της τράπεζας αναφέρουν στο insider.gr ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε «καλό κλίμα».

Ειδικά ως προς την έκδοση ομολόγου –ή ομολόγων– το κουπόνι δεν έχει συζητηθεί, καθώς ο χρόνος έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις εκδόσεις Δημοσίου. Θυμίζεται ότι στην παρουσίαση του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας, με την ονομασία «Galaxy», που έκανε τον Νοέμβριο ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, είχε προαναγγείλει την έκδοση ομολόγων Tier 2, ύψους 800 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η ανταπόκριση στο business plan που παρουσιάστηκε, με βάση το «Galaxy», ήταν πολύ θετική, ιδίως ως προς τη μείωση του κινδύνου στον ισολογισμό της τράπεζας ενόψει του σχεδίου μετασχηματισμού. Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται, κυρίως, στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider