Στην πατρινή Think Silicon επενδύει η Metavallon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην πατρινή Think Silicon επενδύει η Metavallon
Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί στην εδραίωση των πελατών της εταιρείας στην Β. Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη

Στην πατρινή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, Think Silicon, η οποία εξειδικεύεται στο να παρέχει υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας επεξεργαστές γραφικών για την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ενσωματωμένων συστημάτων με δυνατότητα απεικόνισης σε οθόνημε, επενδύει η Metavallon VC.

Η Think Silicon, η οποία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ελεγκτών οθονών (display controller) και τεχνολογίας επιτάχυνσης μηχανικής μάθησης (machine learning accelerator technology) για φορητές συσκευές εξοπλισμένες με οθόνη και συστήματα υπολογιστικής όρασης, ιδρύθηκε από τους Γιώργο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη.

Με εξαίρεση τα έξυπνα κινητά (smartphones), οι περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα έχουν ανεπαρκή συστήματα διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (human machine interface), κυρίως γιατί τα γραφικά παρέχονται μέσω ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που αναπτύσσονται με γνώμονα τη διατήρηση του κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα. Όσο η τεχνολογία προχωράει στην εποχή του IoT και των wearables, οι συσκευές απεικόνισης, όπως τα έξυπνα ρολόγια, οι οικιακές συσκευές, τα αυτοκινητιστικά και βιομηχανικά τερματικά χρειάζονται να εξοπλιστούν με οθόνες οι οποίες να υποστηρίζουν γραφικά υψηλής ποιότητας. Η βασικότερη πρόκληση σε αυτές τις συσκευές είναι η κατανάλωση ενέργειας, ειδικά όταν η συσκευή λειτουργεί με μπαταρία περιορισμένης χωρητικότητας. Σκοπός της Think Silicon® είναι να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας και να επιμηκύνει τη ζωή της μπαταρίας, κάνοντας τις συσκευές εύχρηστες μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος διεπαφής ανθρώπου-μηχανής αλλά διατηρώντας την αυτονομία τους χωρίς ο χρήστης να αναζητά λύσεις για επαναφόρτιση ή να καταφεύγει σε χρήση επιπλέον φορητών μπαταριών.

To βασικό προϊόν της Think Silicon, το «NEMA®|GPU» και εστιάζει σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Αποτελεί μάλιστα τη μοναδική λύση υπολογιστικών γραφικών για ολοκληρωμένα συστήματα χαμηλού κόστους η οποία επιτρέπει στις εταιρείες ημιαγωγών να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα, αξιοποιώντας την πολύ μικρή επιφάνεια πυριτίου, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την ταχεία ανάπτυξη του λογισμικού προκειμένου να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος και κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο χρόνο ανάπτυξης (development time/ time to market). Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία, και προστατεύεται από διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αποδίδει υψηλής ποιότητας γραφικά με δεκαπλάσια εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα επεξεργαστών γραφικών.

Το 2019 η Think Silicon εξασφάλισε σειρά συμβολαίων για την ανάπτυξη και την αδειοδότηση των προϊόντων NEMA®, με παγκόσμιους βιομηχανικούς ηγέτες της αγοράς όπως η STMicroelectronics. Εκτός από την υποστήριξη της πελατειακής της βάσης, η Think Silicon σχεδιάζει να επεκτείνει την σειρά των επεξεργαστών γραφικών για συστήματα υψηλότερης απόδοσης, καθώς και την κυκλοφορία επιταχυντή μηχανικής μάθησης για εφαρμογές υπολογιστικής όρασης στο άκρο του δικτύου (edge-applications), αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία της εταιρείας σε τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί στην εδραίωση των πελατών της εταιρείας στην Β. Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, στην ενδυνάμωση της υποστήριξης των πελατών της και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία επεκτείνει άμεσα την ομάδα των μηχανικών της στην Ελλάδα με προσλήψεις στα τμήματα σχεδίασης ολοκληρωμένων (IC Design) και ανάπτυξης λογισμικού (Software development) σε Πάτρα και Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider