Την… ανηφόρα έχουν πάρει τα ενοίκια στις βασικές εμπορικές πιάτσες της Αθήνας, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα οι αλυσίδες λιανεμπορίου να ξεκινούν σιγά – σιγά και πάλι επεκτατικά σχέδια.

Σύμφωνα με έκθεση της Cushman & Wakefield – Proprius, στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας τα ενοίκια διαμορφώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2019 στα 285 ευρώ/τμ τον μήνα καταγράφοντας αύξηση 9,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 12,5% κατέγραψαν τα ενοίκια των καταστημάτων στην Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα όπου διαμορφώθηκαν στα 135 ευρώ/τμ τον μήνα. Σημαντική ανάκαμψη καταγράφουν τα ενοίκια στην Τσακάλωφ στο Κολωνάκι τα οποία φθάνουν τα 100 ευρώ/τμ τον μήνα, σημειώνοντας αύξηση 11,1% μέσα σε ένα χρόνο. Πιο ήπιες αυξήσεις καταγράφονται στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά (6,3% στα 85 ευρώ/τμ τον μήνα) και στην Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά (4,3 ευρώ στα 120 ευρω/τμ τον μήνα).

Οι αναλυτές της εταιρείας αναμένουν ότι το επόμενο διάστημα τα ενοίκια στις βασικές εμπορικές πιάτσες της χώρας θα παραμείνουν σταθερά, καθώς οι προοπτικές του λιανεμπορίου παραμένουν θετικές, λόγω της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών και τουρισμού.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2019 η ανάλυση της Cushman & Wakefield καταγράφει νέα καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους της χώρας όπως αυτό της βουλγαρικής αλυσίδας αθλητικών ειδών Sport Depot στη Θεσσαλονίκη με ένα κατάστημα 2.600 τ.μ., της Zeus + Dione στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, του νέου καταστήματος Ralph Lauren στην Κηφισιά, των Adidas και Τezenis στην Τσιμισκή.