Ύστατη προσπάθεια για την Ηλεκτρονική Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ύστατη προσπάθεια για την Ηλεκτρονική Αθηνών

Τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, η οποία όπως έχει αναφέρει το insider.gr δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, συγκαλεί το υπουργείο Εργασίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αφενός μεν, για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης αφετέρου δε, για να προστατευτούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί στο υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι η Ηλεκτρονική Αθηνών, γνωστή για το πιο δημοφιλές σλόγκαν της «Έλα Αλέκο» προχωρά σε κλείσιμο καταστημάτων (Ηράκλειο Κρήτης, Ορεστιάδα και Ρέντη), περικοπές μισθών και γενικότερα σε μια πολιτική συρρίκνωσης που έχει ξεκινήσει από το 2012 και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Το 2014, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το οικονομικό σκόπελο, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Στρούτσης είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους της αλυσίδας, να προσφέρουν ένα μισθό για την διάσωση της Ηλεκτρονικής. Η είδηση είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, οδηγώντας τον κ. Στρούτση να δώσει εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι δεσμευτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider