Ρίτσαρντ Μπράνσον: Mέρος της επιτυχίας μου η δυσλεξία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίτσαρντ Μπράνσον: Mέρος της επιτυχίας μου η δυσλεξία
Ο ιδρυτής της Virgin Group εξήγησε πως οι ικανότητες που συνήθως συνδέονται με τη δυσλεξία θα είναι απολύτως απαραίτητες στον επαγγελματικό χώρο του μέλλοντος.

Στο γεγονός ότι έχει μαθησιακές δυσκολίες αναφέρθηκε o δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, τονίζοντας πως η δυσλεξία είναι μέρος της επιτυχίας του ως επιχειρηματίας.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της Virgin ανέφερε πως τα άτομα που έχουν δυσλεξία, πιθανότατα έχουν τις «ικανότητες του μέλλοντος», σύμφωνα με το CNBC.

Σε ένα άρθρο στο blog του, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας ανέφερε πως ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι με δυσλεξία είναι η «ζωηρή» φαντασία, τονίζοντας πως σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται ο Τόμας Έντισον, ο Χένρι Φορντ και ο Στιβ Τζομπς, οι οποίοι ήταν δυσλεκτικοί.

«Η δυσλεξία με βοήθησε στη δημιουργία της Virgin από την αρχή και η φαντασία ήταν το κλειδί για πολλές από τις επιτυχίες μας» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Με βοήθησε να κάνω μεγάλα σχέδια, αλλά και να κρατάω το μήνυμα της εταιρείας απλό. Οι επιχειρήσεις συχνά μένουν προσκολλημένες σε δεδομένα και αριθμούς – και παρότι είναι σημαντικά – η ικανότητα να ονειρεύεσαι, να κάνεις σχέδια και να καινοτομείς, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους επιτυχημένους να ξεχωρίζουν από τους μη πετυχημένους».

Ο ιδρυτής της Virgin Group πρόσθεσε πως οι ικανότητες που συνήθως συνδέονται με τη δυσλεξία θα είναι απολύτως απαραίτητες στον επαγγελματικό χώρο του μέλλοντος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη μελέτη του 2018 της Ernst & Young, η οποία ανέφερε πως οι δυσλεκτικοί έχουν ακριβώς τις ικανότητες που θα χρειαζόμαστε στο μέλλον.

«Η ικανότητα να λύνουμε προβλήματα, η δημιουργικότητα και η φαντασία θα έχουν μεγάλη ζήτηση με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά και η άποψη αυτή είναι ευρέως αποδεκτή.

Κάτι παρόμοιο είπε τον περασμένο Αύγουστο και ο Τζον Άμπελ, αντιπρόεδρος τμήματος καινοτομίας για την Oracle, ο οποίος μιλώντας στο CNBC δήλωσε, «οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν δημιουργικά ταλέντα για να προστατευθούν και να μην αντικατασταθούν από ρομπότ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider