Εξηλεκτρισμός για το νέο Honda Jazz

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξηλεκτρισμός για το νέο Honda Jazz
Από το 2020, ακόμα ένα μοντέλο της B κατηγορίας ασπάζεται την υβριδική τεχνολογία.

Το γνωστό και ιδιαίτερα ευρύχωρο Honda Jazz αλλάζει εκ βάθρων στην τέταρτη γενιά του και θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου το Τόκιο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Με μια σκοτεινή εικόνα του προφίλ του, η Honda ανακοίνωσε επίσημα το νέο μοντέλο, το οποίο δεν θα χρησιμοποιεί πλέον μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης, με ένα μηχανικό σύνολο εσωτερικής καύσης και δύο (!) ηλεκτρικούς κινητήρες.

Φυσικά η ιαπωνική μάρκα δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία πριν την επίσημη παρουσίαση. Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εξηλεκτρισμός της έχει ξεκινήσει, καθώς ήδη στη γκάμα των μοντέλων της υπάρχει υβριδική εκδοχή του CR-V ενώ σύντομα αναμένεται και το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πόλης Honda E.

Η Honda ήταν από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που έφερε την υβριδική τεχνολογία στην παραγωγή, με τη διάθεση του υβριδικού Civic ήδη από το 2001 στην Ιαπωνία και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Η Honda υποστηρίζει ότι το νέο Jazz τέταρτης γενιάς, παρότι θα διατηρεί τον ευρύχωρο και κορυφαία πρακτικό χαρακτήρα του υφιστάμενου μοντέλου, θα προσφέρει ταυτόχρονα και αναβαθμισμένη απόλαυση της οδήγησης. Τονίζει επίσης ότι στην Ευρώπη θα διατίθεται μόνο η υβριδική του εκδοχή και υπόσχεται «εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου».

Την ίδια ημέρα που το νέο Jazz θα αποκαλυφθεί στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, η Honda θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει λεπτομερής αναφορά στο σχέδιο εξηλεκτρισμού της εταιρείας για την Ευρώπη, το οποίο προωθεί με την ονομασία “Electric Vision”. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω webcast στις 23 Οκτωβρίου από τις 12:30 CET στο UK YouTube channel, στη διεύθυνση https://www.youtube.com/user/HondaVideo

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider