Έμεινε... απούλητη η Porsche των Ναζί - Δεν έπιασε τα 20 εκατ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έμεινε... απούλητη η Porsche των Ναζί - Δεν έπιασε τα 20 εκατ. δολάρια
Η «Porsche των Ναζί» ήταν το κεντρικό έκθεμα προς πώληση στη δημοπρασία του Σαββάτου και είχε εκτιμηθεί πως θα ξεπερνούσε τα 20 εκατ. δολάρια.

Ένα «μπέρδεμα» κόστισε εκατομμύρια δολάρια στο διάσημο οίκο δημοπρασιών Sotheby's και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που έχει μείνει στην ιστορία ως η «Porsche των Ναζί».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Guardian, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Φέρντιναντ Πόρσε το 1939, όταν ήταν ακόμα σχεδιαστής για την Volkswagen, με όνομα Porsche Type 64, κατά την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας.

Η «Porsche των Ναζί» ήταν το κεντρικό έκθεμα προς πώληση στη δημοπρασία του Σαββάτου και είχε εκτιμηθεί πως θα ξεπερνούσε τα 20 εκατ. δολάρια, όμως ο υπέυθυνος για τη δημοπρασία έκανε ένα... λάθος και ξεκίνησε τη δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 30 εκατ. δολάρια, αντί για τα 13 εκατ. δολάρια. μάλιστα οι προσφορές γρήγορα έφτασαν τα 70 εκατ. δολάρια με το κοινό να γελά και να ζητωκραυγάζει.

Όμως το λάθος «κόστισε» ακριβά στον οίκο Sotheby's και η δημοπρασία κρίθηκε άκυρη. «Είναι γελοίο» σχολίασε χαρακτηριστικά ένας συλλέκτης έργων τέχνης από την Καλιφόρνια σε δηλώσεις του στο Bloomberg και συνέχισε, «έχουν χάσει την αξιοπιστία που είχαν κάποτε» αναφερόμενος στο γνωστό οίκο δημοπρασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider