ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το προηγμένο νέο μοντέλο ΑΙ μπορεί να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται ευπάθειες σε κάθε μεγάλο λειτουργικό σύστημα και πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒΟΕ) σχεδιάζει να συζητήσει τον αντίκτυπο του νέου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώνουν τις δυνάμεις τους με ομολόγους τους στις ΗΠΑ και αλλού, εκφράζοντας ανησυχίες για τους κινδύνους που ενέχει το συγκεκριμένο εργαλείο ΑΙ.

Το μοντέλο Mythos της Anthropic θα βρεθεί στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης της Cross Market Operational Resilience Group (CMORG) και της ομάδας εργασίας AI της CMORG της Τράπεζας της Αγγλίας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Στις συναντήσεις, που αναφέρθηκαν αρχικά από την Telegraph, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) και του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας.

Τράπεζες της Wall Street έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν εσωτερικά το Mythos, αφού η κυβέρνηση Τραμπ αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε στελέχη ότι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το μοντέλο και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του για τον εντοπισμό ευπαθειών. Η Τράπεζα του Καναδά πραγματοποίησε επίσης την Παρασκευή συνάντηση με τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρείες για να συζητήσει τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας που συνδέονται με το Mythos.

Οι συναντήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη ανησυχία των ρυθμιστικών αρχών ότι μια νέα γενιά κυβερνοεπιθέσεων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Το Mythos της Anthropic είναι ένα προηγμένο νέο μοντέλο που μπορεί να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται ευπάθειες σε κάθε μεγάλο λειτουργικό σύστημα και πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η Blackstone εξαγοράζει την Skroutz από την CVC

Ψηφιακός φάκελος για κάθε ΑΦΜ: Στο «ραντάρ» καταθέσεις, ακίνητα, POS και social media

Το φθινοπωρινό εκλογικό χαρτί, ο Μητσοτάκης «παίζει» Metallica, οι «καλοδεχούμενες προτάσεις» του ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider