Uber: Άλμα 33% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο - Buyback 20 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Uber: Άλμα 33% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο - Buyback 20 δισ. δολαρίων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τα έσοδα άγγιξαν τα 12,65 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 12,46 δισ. δολάρια με αύξηση 18% από τα 10,7 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή το β' τρίμηνο του 2024.

Θετικά ήταν τα οικονομικά μεγέθη της Uber στο β΄ τρίμηνο, με τον τζίρο να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών ενώ ταυτόχρονα εγκρίθηκε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 20 δισ. δολαρίων.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,36 δισ. δολάρια ή 63 σεντς κέρδη ανά μετοχή, εναρμονισμένα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και υψηλότερα από τα 1,02 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα με ράλι 33%

Τα έσοδα άγγιξαν τα 12,65 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 12,46 δισ. δολάρια με αύξηση 18% από τα 10,7 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή το β' τρίμηνο του 2024.

Οι ακαθάριστες κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 17% στα 46,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 2,12 δισ. δολαρίων.

«Σε αυτό το σημείο, δεν βλέπουμε αδυναμία στον καταναλωτή», δήλωσε την Τετάρτη επεσήμανε ο CEO, Ντάρα Κοσροβσάχι στο «Squawk Box» του CNBC. «Yπάρχει σταθερότητα και καθώς προχωράμε μπροστά, για την Uber, αυτά είναι σπουδαία νέα» πρόσθεσε.

Οι «μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας» της Uber αυξήθηκαν κατά 15% στα 180 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι χρήστες έκαναν κράτηση για περίπου 3,3 δισ. διαδρομές κατά τη διάρκεια της περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μετοχή της Uber μετρά άνοδο 48% φέτος από το κλείσιμο της Τρίτης, ενώ ο Nasdaq έχει κερδίσει περίπου 8% σε αυτό το διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το IRIS βγαίνει στην Ευρώπη - Άμεσες διασυνοριακές πληρωμές μόνο με αριθμό κινητού

Τέλος στα φθηνά μικροδέματα από τρίτες χώρες: Με «καπέλο» οι online παραγγελίες

Το νεύμα του Μητσοτάκη στον Καραμανλή - Η «χολή» για τη συνάντηση Τσίπρα-Γκίλφοϊλ - Μπελάδες για Ανδρουλάκη

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider