Lamda – Ελληνικό: Πόσοι ενδιαφέρονται για κατοικίες – Οι χώρες προέλευσης

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Lamda – Ελληνικό: Πόσοι ενδιαφέρονται για κατοικίες – Οι χώρες προέλευσης
Συνολικά 16.000 ενδιαφερόμενους, από 110 χώρες του πλανήτη, κατά βάση Έλληνες (60%) αλλά και ξένους σε ποσοστό έως 20%, «δείχνει» η μέχρι τώρα ανθρωπογεωγραφία των υποψήφιων αγοραστών για το οικιστικό «κομμάτι» της μεγάλης ανάπτυξης της Lamda Development στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Συνολικά 16.000 ενδιαφερόμενους, από 110 χώρες του πλανήτη, κατά βάση Έλληνες (60%) αλλά και ξένους σε ποσοστό έως 20%, «δείχνει» η μέχρι τώρα ανθρωπογεωγραφία των υποψήφιων αγοραστών για το οικιστικό «κομμάτι» της μεγάλης ανάπτυξης της Lamda Development στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει o φορέας της επένδυσης, η LAMDA Development, ως προς το προφίλ των αγοραστών μέχρι σήμερα για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης της χώρας, προέρχονται συνολικά από 110 χώρες. Ειδικότερα, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η μεγάλη ανάπλαση του Ελληνικού για τις οικιστικές αναπτύξεις του φτάνει τους 16.000 συνολικά, με το ενδιαφέρον να παραμένει ισχυρό για τις κατοικίες εντός του project.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες, στο πλαίσιο του συνεδρίου ακινήτων RED Meeting Point, ο κ. Αλέξανδρος Μουλάς, εμπορικός Διευθυντής για το έργο του Ελληνικού στο κομμάτι της κατοικίας και των εμπορικών αναπτύξεων στις οικιστικές γειτονιές του project, η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, από το σύνολο των 16.000 περίπου, ποσοστό περίπου 60%, αντιστοιχεί στους Έλληνες. Επίσης, ποσοστό 20-25% αφορά σε ενδιαφέρον από την ελληνική Διασπορά, Έλληνες που ζούνε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μέση Ανατολή κ.α. ή αγοραστές συνδεόμενους με ελληνικά κεφάλαια. Ποσοστό της τάξεως του 15% με 20% έχει να κάνει με ξένους.

Ο κ. Μουλάς απάντησε και στο ερώτημα για το ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για τις αγορές κατοικιών εντός του της έκτασης του Ελληνικού, επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό ποσοστό, κοντά στο 40%, αγοράζει για επενδυτικούς λόγους, ποσοστό 30%- 35% για πρώτη κατοικία, το 20% περίπου για β’ κατοικία, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι αγοραστές στο πλαίσιο του γνωστού προγράμματος για «Golden Visa».

Στο πλαίσιο της συζήτησης του συνεδρίου για την αυξανόμενη τάση των «επώνυμων» (branded) κατοικιών, που πρέπει να σημειωθεί ότι συνδέονται κατά κύριο λόγο στη χώρα μας με μεγάλα ξενοδοχειακά brands, ο κ. Μουλάς αναφέρθηκε και στη συγκεκριμένη κατηγορία κατοικιών που προγραμματίζονται εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. «Μέσα και από το προϊόν των branded κατοικιών η Αθήνα μπορεί να μπει ακόμη περισσότερο στο χάρτη και για τους διεθνείς αγοραστές και αυτό αναμένουμε και στο project του Ελληνικού», σχολίασε ο κ. Μουλάς, ερωτηθείς σχετικά.

Σε σχέση με τα οικιστικά projects, αλλά και γενικότερα για τις αναπτύξεις και επενδύσεις, και τα χρονοδιαγράμματά τους το insider.gr είχε πρόσφατα αναφερθεί. «Από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το έργο είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, που έχει μεν μετριαστεί το τελευταίο διάστημα λόγω του «φρένου» στην οικοδομής με τις εξελίξεις σε σχέση με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ωστόσο τα προβλήματα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να τα αντιμετωπίσουμε στο βέλτιστο βαθμό», είχε αναφέρει ο CEO της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, σε αναλυτές. Το δε θέμα του ΝΟΚ έχει επηρεάσει γενικά την αγορά, όπως και επενδυτές που έχουν αγοράσει οικόπεδα στην έκταση προς εκμετάλλευση (π.χ. Ten Brinke) και προχωρούν σε αναθεωρήσεις, κι ενώ αναμένονται και νέες πωλήσεις οικοπέδων σε τρίτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Ρεκόρ για τα εμπορικά κέντρα το 2024 - Στα 88 εκατ. τα EBITDA

Lamda Development: Στη λίστα «ΤΙΜΕ 100 Most Influential Companies» του αμερικανικού περιοδικού ΤΙΜΕ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider