ΔΕΔΔΗΕ: Προχωρά σε υπογειοποίηση του δικτύου στον οικισμό Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΔΔΗΕ: Προχωρά σε υπογειοποίηση του δικτύου στον οικισμό Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο
Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στην σύμβαση κατασκευής με τον δήμο Ρεθύμνου, που θα συμμετέχει στο συνολικό κόστος σε ποσοστό 50% από ιδίους πόρους.

Σύμβαση κατασκευής της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού Ατσιποπούλου υπέγραψε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης με το προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε 313.603,07 ευρώ. Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στο συνολικό κόστος σε ποσοστό 50% από ιδίους πόρους. Το υπόλοιπο ποσοστό του κόστους βαρύνει τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει κατασκευή 578 μέτρων υπογείου δικτύου μέσης τάσης, 2.139 μέτρων υπογείου δικτύου χαμηλής τάσης, αποξήλωση 807 μέτρων εναέριου δικτύου χαμηλής τάσης από συνεστραμμένο καλώδιο και εγκατάσταση 91 κιβωτίων διακλάδωσης.

Η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ καθώς και αυτή του δικτύου του ΟΤΕ αποτελούν συνοδά έργα της σημαντικής παρέμβασης «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ατσιποπούλου», προϋπολογισμού 800.000,00 το οποίο έχει δημοπρατηθεί, θα συμβασιοποιηθεί άμεσα και θα υλοποιηθεί παράλληλα με τα έργα υπογειοποίησης.

Με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης επισήμανε την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών, τονίζοντας, ότι ο το έργο που θα υλοποιηθεί, θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στον παραδοσιακό οικισμό του Ατσιποπούλου. «Εύχομαι το αποτέλεσμα του έργου αυτού να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων» είπε ο κ. Μαρινάκης για να συμπληρώσει, ότι «ελπίζουμε οι παρεμβάσεις μας αυτές να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους κατοίκους και να αναζωογονήσουν τον οικισμό, καθώς υπάρχουν αρκετά ερειπωμένα σπίτια στον κεντρικό οικιστικό ιστό του».

Στο μεταξύ ο κ. Μαρινάκης υπέγραψε σήμερα την συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής της δωρεάς ενός οχήματος από τον Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων και φίλων των ατόμων, παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία ΑΓΑΠΗ» προς τον Δήμο Ρεθύμνης.

Πρόκειται για ένα επταθέσιο επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI TRAJET, το οποίο παραχωρείται στον Δήμο Ρεθύμνης για την μεταφορά αναγκαίου προσωπικού και εργαλείων.

Ο κ. Δήμαρχος με την ευκαιρία αυτή, απευθύνει ένα ειλικρινές ευχαριστώ στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Αγάπη» επισημαίνοντας την χρόνια, εξαιρετική συνεργασία που διέπει τους δύο φορείς και επισημαίνοντας, ότι η δωρεά αυτή θα αξιοποιηθεί σωστά και υπεύθυνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

ΕΕΑ: Ετοιμάζει επιχειρηματικό Οδηγό στην κινεζική γλώσσα για τη νομοθεσία σε Ελλάδα και ΕΕ

Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 30ετές ομόλογο, στον απόηχο S&P και πλεονάσματος 1,9%

gazzetta
gazzetta reader insider insider