Ο Χρ. Πατσαλίδης νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Χρ. Πατσαλίδης νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Ο Χριστάκης Πατσαλίδης θα είναι ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) εξέλιξη η οποία θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας και ίσως το απόγευμα από την Προεδρία.

Ο Χριστάκης Πατσαλίδης θα είναι ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) εξέλιξη η οποία θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας και ίσως το απόγευμα από την Προεδρία.

Ήδη, ο Πρόεδρος έχει ενημερώσει σχετικά τον Πατσαλίδη ο οποίος αύριο το πρωί θα βρεθεί στην Προεδρία για την τελετή του διορισμού του.

Η θητεία του νυν Διοικητή της ΚΤ Κωνσταντίνου Ηροδότου λήγει στις 10 Απριλίου.

Ο κ. Ηροδότου έκανε μόνο μία θητεία ως Διοικητής. Είχε διοριστεί τον Απρίλιο του 2019 διαδεχόμενος την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Όπως έγραψε το περασμένο Σάββατο η StockWatch επικαλούμενη πληροφορίες από άτομα που έχουν γνώση των εκτεινόμενων εξελίξεων, ο Πρόεδρος αποφάσισε οριστικά να μην επαναδιορίσει τον νυν Διοικητή Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Ο κ. Πατσαλίδης χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το χώρο των τραπεζών και τον ευρύτερο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ποιος είναι ο Χρ. Πατσαλίδης

Ο κ. Χριστόδουλος (Χριστάκης) Πατσαλίδης, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PHD) στα Οικονομικά από το London School of Economics.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, τραπεζικό οργανισμό όπου κατείχε διάφορες θέσεις κατά την 24ετή θητεία του που ξεκίνησε το 1996 ολοκληρώθηκε το 2020.

Επίσης πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Πατσαλίδης, από το 1989 έως το 1996, εργάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στη Διαχείριση Εξωτερικού Δημόσιου Χρέους και Συναλλαγματικών Αποθεμάτων, ενώ σήμερα είναι σύμβουλος εταιρειών και επιχειρήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Πατσαλίδης είχε διοριστεί από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στη θέση του ειδικού συμβούλου του για θέματα οικονομίας, όπου και παρείχε τις υπηρεσίες του αμισθί.

Πηγή: Stockwatch

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ντάιμον (JP Morgan) παρομοιάζει την AI με τον ηλεκτρισμό και το ίντερνετ - «Καμπανάκι» για πληθωρισμό

Mandate από Πειραιώς για έξοδο στις αγορές με senior preferred ομόλογο

gazzetta
gazzetta reader insider insider