Δυναμικά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης η Apple - Εξαγόρασε την DarwinAI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης η Apple - Εξαγόρασε την DarwinAI
Apple
Ο Αλεξάντερ Γουόυνγκ. ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο του Waterloo που βοήθησε να εξελιχθεί η επιχείρηση, εντάχθηκε στην Apple ως διευθυντής στον όμιλο τεχνητής νοημοσύνης της ως μέρος της συμφωνίας.

Στην εξαγορά της καναδικής startup DarwinAI, με στόχο να ενισχύσει το τεχνολογικό της «οπλοστάσιο» καθώς επιχειρεί να ανεβάσει ταχύτητα στην παγκόσμια κούρσα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, προχώρησε η Apple.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός εξαγόρασε την επιχείρηση νωρίτερα φέτος και δεκάδες υπάλληλοι της DarwinAI έχουν ενταχθεί στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί πως η DarwinAI έχει αναπτύξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την οπτική επιθεώρηση εξαρτημάτων κατά τη διαδικασία κατασκευής και εξυπηρετεί πελάτες σε διάφορες βιομηχανίες.

Mάλιστα, μια από τις βασικές της τεχνολογίες είναι να κάνει τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μικρότερα και ταχύτερα, που θα μπορούσε να καταστεί χρήσιμη για την Apple, η οποία επικεντρώνεται στη λειτουργία εφαρμογών ΑΙ σε συσκευές και όχι αποκλειστικά στο cloud.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 6,61% η συμμετοχή της Goldman Sachs στην Τράπεζα Πειραιώς

Eurostat: Το ψηλότερο προσδόκιμο ζωής για την Ελλάδα καταγράφεται στην Ήπειρο

Το γερμανικό φρένο στο ΑΕΠ ευνοεί τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου - Σε χαμηλό 2ετίας τα ιταλικά spreads

gazzetta
gazzetta reader insider insider