Eli Lilly: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα στο δ' τρίμηνο - Ράλι 4,7% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eli Lilly: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα στο δ' τρίμηνο - Ράλι 4,7% για τη μετοχή
Γραφεία Eli Lilly
H αμερικανική φαρμακευτική έλαβε σημαντική ώθηση από την κυκλοφορία του φαρμάκου Zepbound για την απώλεια βάρους αλλά και από την αύξηση των τιμών του φαρμάκου Mounjaro για τον διαβήτη.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Eli Lilly για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, καθώς η αμερικανική φαρμακευτική έλαβε σημαντική ώθηση από την κυκλοφορία του φαρμάκου Zepbound για την απώλεια βάρους αλλά και από την αύξηση των τιμών του φαρμάκου Mounjaro για τον διαβήτη.

Πιο αναλυτικά, η Eli Lilly ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 2,49 δολαρίων/μετοχή για το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, την στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv) ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 2,22 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη της φαρμακευτικής ανήλθαν στα 2,19 δισ. δολάρια έναντι καθαρών κερδών 1,94 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2023.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδα στο δ' τρίμηνο ανήλθαν στα 9,35 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 8,93 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Eli Lilly ενισχύεται άνω του 4,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, φτάνοντας στα 736 δολάρια, ενώ την Δευτέρα η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με ισχυρά κέρδη 5,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Μεγάλη πτώση στα ετήσια κέρδη - Επιταχύνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Novartis: Εξαγοράζει την MorphoSys έναντι 2,9 δισ. δολαρίων - Στοχεύει σε φάρμακο κατά του καρκίνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider