H Apple πλήρωσε το πρόστιμο των 13,65 εκατ. δολαρίων των ρωσικών αρχών ανταγωνισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Apple πλήρωσε το πρόστιμο των 13,65 εκατ. δολαρίων των ρωσικών αρχών ανταγωνισμού
Στην καταβολή προστίμου ύψους 13,65 εκατ. δολαρίων (1,2 δισ. ρούβλια) που της είχε επιβάλει η ρωσική αντιμονοπωλιακή αρχή (FAS) για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της εφαρμογής Apple Pay προχώρησε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Στην καταβολή προστίμου ύψους 13,65 εκατ. δολαρίων (περίπου 1,2 δισ. ρούβλια) που της είχε επιβάλει η ρωσική αντιμονοπωλιακή αρχή (FAS) για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της εφαρμογής Apple Pay, προχώρησε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Apple είχε προηγουμένως «διαφωνήσει με σεβασμό» με την απόφαση της FAS, η οποία είχε αποφανθεί πως η διανομή εφαρμογών της Apple μέσω του λειτουργικού της συστήματος iOS έδινε στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία ανέφερε ότι η Apple είχε πληρώσει το πρόστιμο στις 19 Ιανουαρίου και ότι τα κεφάλαια είχαν μεταφερθεί στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσίας.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η FAS είπε ότι η Apple είχε πληρώσει πρόστιμο περίπου 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια άλλη υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που ισχυριζόταν την κατάχρηση της κυριαρχίας της Apple στην αγορά εφαρμογών για κινητά.

Σημειώνεται πως η Apple διέκοψε όλες τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία αμέσως μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία και περιόρισε την υπηρεσία Apple Pay στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sunoco: Συμφωνία για την εξαγορά της NuStar Energy ύψους 7,3 δισ. δολαρίων

Macy's: Απέρριψε την πρόταση εξαγοράς 5,8 δισ. από ομάδα επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider